I annonssamarbete med WE EFFECT

Att ta sin självklara plats

Nej, jag har inga stora muskler, men däremot bär jag på massor av styrka inom mig. En styrka som vid många tillfällen uppfattats utåt som en bitchighet när det egentligen handlar om att aldrig låta någon förminska mig – men framför allt att ta den plats som kvinnor behöver kämpa sig till, men som män ofta serveras.

img_8314

Och när jag behövt uppbackning har jag har jag alltid vänt mig till de kvinnor som finns i min närhet. Och i min relation har jag en självklar om jämställd roll med en pushande partner som backar mig i alla lägen.

Men tänk om jag inte hade det? Tänk om jag var själv i att möta det ojämställda samhälle som vi kvinnor dagligen är i? Det vore hemskt. Visst jag är stark på egen hand, men tillsammans med den grupp av personer som finns med mig blir jag en bättre och mer säker version av mig själv.

För tänk om du inte hade uppbackning – och tänk om du inte ens hade samma rättigheter som män bara för att du är kvinna!

Det här blogginlägget gör jag tillsammans med biståndsorganisationen We Effect som arbetar för att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Genom att ge kvinnor kraft och samma möjligheter som män så gynnar det hela familjen, samhället och färre går hungriga. Ökar vi jämställdheten så minskar också fattigdomen.

img_8253

Så gör som jag – ge en julgåva genom We Effect till någon i din närhet genom att skänka en slant till kvinnor som behöver det så mycket mer än vad vi gör.

VI KAN göra skillnad i en annan kvinnas liv, i tredje världen. Precis som vi kan göra skillnad för kvinnor runt omkring oss här och nu.

#jämställdhetseffekten

LOADING..