Apropå Trolljägarna…

När trollen gick från att vara män till kvinnor.

En massa saker slår mig när jag ser ”Trolljägarna” på TV3 där de konfronterar människor som tar sig friheter att bete sig som cirka as på nätet.

Under min tid på Expressen så fick jag ta emot jäkligt mycket skit. Ibland helt befogad. Ibland helt obefogad. Det obefogade kom oftast från kränka män som kommit till den låga punkten i livet då man hotar med våld, och framför allt sexuellt våld.

På senare år har jag haft en och annan manlig dåre som känt sig kränkt över att kvinnor ens finns, men det mesta hatet har har tyvärr kommit från kvinnor som haft ett osunt intresse att straffa en = mig i det här fallet. Som bland andra ”BM”, ”Syster S” och ”Mallan” (jag har gjort om deras nicks här för att inte hänga ut dem).

Attachment-1

Där har de här personerna suttit och eldat upp sig bakom sina skärmar genom att vara anonyma. Eller ja, de har nog trott att de varit anonyma, men en mejladress och nicks lämnar fler spår än man kanske anar (grattis till graviditeten ”Mallan” och hoppas att jobbet går bra ”Syster S”. Och ”BM”, ditt ex hörde av sig och ville berätta om sin historia med dig).

Men vet ni vad det mest galna är? Att en av dem som faktiskt varit som mest hatisk mot mig faktiskt bor mittemot mig. Alltså mittemot! Vi pratar om cirka 30 meter mellan våra lägenheter. Hon skulle i princip allts kunna se in i min lägenhet då hon bor på en parallellgata där vi delar bakgård fast med en staket mellan. Fattar ni hur sjukt det känns?

Och vet ni vad jag önskar? Att om NI (jo, ni vet vilka ni är) skulle träffa mig, i exempelvis matbutiken, är att ni skulle våga säga alla era åsikter ni har om mig till mig personligen. Jag välkomnar faktiskt det, skulle vara så intressant att få höra… mer om mig? Jag kan bjucka på en kaffe!

Jag tänker så här – allt man tycker anonymt ska man också våga säga irl till personen man riktar det mot. Annars är man bara en extremt liten människa. MEN – jag tror STENHÅRT på karma. På riktigt. Slutligen så kommer karma att bita dig i röven om du betett dig som ett as. Så enkelt är det. Jag har själv blivit biten av karman när jag varit asig. Men jag har ALDRIG varit anonym i mina handlingar. ALDRIG. För övrigt är hat extremt osunt att känna, tror jag.

Tack och hej och ha en trevlig helg!

 

 1. Hoppas karman biter riktigt hårt där bak på dem 😬
  Tuggar liksom.

  Så tråkigt att läsa otrevliga kommentarer på sociala medier som ibland dyker upp.
  Suger energi ur det fina som egentligen presenteras.
  Människor verkar inte ha spärrar för
  Vad som passar sig och inte och verkligen INTE ändå vågar vara offentliga med sina åsikter om någon ”skriver” ifrån ökar bara kommenterandet.
  Så trist.

  Spännande om du får bjuda på kaffe ☕️

 2. Sofia skriver:

  Heja dig Annika 👏😆

 3. Heja Annika! Ja, med en skärm framför sig så verkar det som att människor har betydligt mer att säga än annars.

 4. Ewa skriver:

  Systerskapet? Tyvärr, inte i min erfarenhet ialla fall

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..