Den stoppade nakenbilden

Vad går egentligen gränsen för nakenhet på instagram?

På internationella kvinnodagen lade jag upp den här bilden på instagram – för att hylla alla olika kvinnor. Tyvärr var det någon som blev så provocerad så att hen anmälde illustrationen så instagram plockade bort den. Och ja, jag förstår att man ska följa instagrams regler, absolut. Men var går egentligen gränsen för naken-reglerna på insta?

image1

Så här säger instagram själva: Vi vet att det finns tillfällen då användare vill dela nakenbilder som är konstnärliga eller kreativa, men av olika skäl tillåter vi inte nakenhet på Instagram. Detta omfattar foton, videoklipp och visst digitalt skapat innehåll som visar samlag, genitalier och närbilder av helt nakna skinkor. Det omfattar även vissa bilder av kvinnliga bröstvårtor, men bilder av ärr efter bröstborttagning (mastektomi) och kvinnor som aktivt ammar är tillåtna. Nakenhet på foton av målningar och skulpturer är också OK.

Så en lekfull illustration från en barnbok är inte okej. Men det HÄR är okej?

View this post on Instagram

Link my bio #BED

A post shared by Barbie® (@nickiminaj) on

Kan för övrigt ALDRIG förstå varför det är okej för män att visa sina bröstvårtor, men inte kvinnor. Så skevt.

  1. Ewa skriver:

    Moralen i (a)sociala medier? Löjeväckande tycker jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..