Rädslor inför skolstarten

Någon som känner igen sig?

Förra veckan fick vi reda på vilken skola Lilo ska gå i. Vi fick vårt förstahandsval, en skola som verkar jättebra.

Men alltså, jag kan inte fatta att hon ska börja skolan snart! Min lilla älskling! Känns helt bisarrt. Och nervöst. Hoppas så mycket på att hon får någon hon känner i sin klass.

Attachment-1

Så vad är det då jag är nervös över?

Jo, att hon inte ska få kompisar, att någons ska vara elak mot henne, att hon ska tycka att det är läskigt. Förskola känns liksom så mysig och tryggt och skola känns så stort…

Någon som känner igen sig i de här rädslorna?

Attachment-1 3

Hon gillar att sniffa på kaffet, den här STORA tjejen.

Jag har några månader på mig att softa ner ändå…

  1. Mima skriver:

    Grundskolan är ett sabla galopp för nästan alla…

  2. Hanna skriver:

    Hej, att inte ha någon man känner i klassen kan också vara en positiv sak. Man tvingas därmed skaffa nya vänner vilket brukar gå ganska fort. Båda mina barn började helt ensamma och det gick fort att bli kompis med någon eller flera. Såklart kan det vara en trygghet att känna någon men också ibland ett hinder att man fastnar med sin gamla kompis fast man kanske passar bättre med någon annan i klassen.

  3. Svar ja på frågan om igenkänning! Och tyvärr inträffar ju alla rädslor, fast förhoppningsvis inte i den omfattning man är livrädd för. Det hör ju som till att nån är taskig ibland och att de känner sig utanför ibland. Självklart ska inget barn behöva stå ut med att bli illa behandlat, men allt är ju inte smooth sailing. Jag läste nånstans att barn som lär sig att hantera motgångar blir lyckligare som vuxna, så det tröstar jag mig med när mammahjärtat vrålar av frustration och jag bara vill typ stoppa in ungarna i livmodern igen och skydda dem från allt ont.

    1. Ja, precis så! Vill stoppa in Lilo i livmodern rätt ofta, haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..