Varför är Megan Markle modig för att hon visar sin mage?

När Megan Markle visade upp sin nyfödda son, blev hon hyllad för att hon ”vågade visa” sin mage efter att hon fött sitt son.

Hur skevt är det inte att bli hyllad för att inte dölja sin mage – några timmar efter att man fött ett barn!? Varför skulle hon gömma sin kropp? Det om något är ju askonstigt!

skynews-royal-baby-harry-megan_4662683

Jag får ofta kommentarer om att jag är modig som vågar visa min kropp. Jag svarar oftast artigt ”tack”, för att jag vet att det är en kommentar som egentligen är väl menad – men det blir fel. För varför är jag egentligen modig? Får kvinnor, som är vad som anses smala och visar sin kropp, också kommentarer om att det är modiga? Jag tror inte det.

mama

Anna ”Apan satt i granen” Davidsson, jag och Emelie Holst. Foto: Hannah Hedin/mama

Jag har bekanta (som inte tillhör kategorin ”smala”) som ofta får höra att de är ”kroppspositiva” för de bara visar upp sitt snygga jag insta – precis som de är. Men de har, till skillnad från mig, aldrig på något sätt kallat sig själva kroppspositiva eller aktivister – de bara anses vara det för att de vågar visa sin kropp! Det är ju galet.

Och ännu mer galet är att folk blir chockade av att en kvinna har magen kvar en dag efter förlossningen!

 

 

 

 

 1. Men får du verkligen ofta kommentarer om att du är modig som vågar visa din kropp? Du har, enligt mig och förmodligen väldigt många andra, en högst normal kropp. I mina ögon ser du smal ut (vet att du förnekat det många gånger, men om du inte är smal så är bilderna vi fått se här i bloggen retoucherade). Jag förstår att din tanke är helt igenom GOD, du vill visa att man får se ut hur som helst och man duger hur man än ser ut osv. Men tyvärr blir budskapet lite skevt när du refererar till dig själv som icke smal, om du inte är smal så sänks ribban till vad som anses som tjockt. Var gärna kroppspositiv osv, men kanske ska du sluta att sätta någon etikett på din egen kropp?

 2. Vicki skriver:

  Det är modigt att bryta normer. Sen att normen är skev, är en helt annan sak. Du som gett ut en bok om att kroppar ser olika ut borde väl inte ifrågasätta? Antar att du och Megan tänker lika med att visa upp en kropp som är något annat än just normen. Eller?

 3. Malin skriver:

  Jag tror många tycker att hon är modig just för att hon går emot normen, framför allt om man tittar på kungafamiljerna som absolut annars brukar vilja se ut som inget hänt på foto direkt efter förlossningen. Meghan gör ett statement och ett medvetet val att knyta rosett ovanför magen, som jag förstår det för att hylla kvinnokroppen. Jag står för och tycker att det är modigt i den roll hon har, medlem i ett stort kungahus där mycket annat känns förlegat och daterat. Däremot är det sjukt att man ska behöva tänka på det på det viset, det är ju självklart att man inte ska gömma sin kropp.

 4. Ewa skriver:

  Varför flasha sig själv, deg- eller inte degmage? Vem är intresserad av mindre eller större storlek?

  1. kem skriver:

   tja, alla reklambyråer och klädföretag tror väl att alla konsumenter vill se detta i deras reklam?? varför skulle annars modeller få betalt för att visa sig? tänk efter en gång till..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..