Släpp sarongen!

Jag skulle aldrig straffa min kropp med att banta eller förbjuda mig själv att äta vissa saker.

Vi är ett gäng kvinnor som är med i kampanjen Släpp sarongen. Bland andra min kära bloggranne Carin da Silva som äntligen vågar gå bikini (läs om det HÄR) efter sju år!

slappsarongen-allas-se-1320x694-lt

Och fasen – gör dig inte i en sarong. Sommaren är för kort för att inte njuta av den.

IMG_3344

Här är en del av  intervjun med mig:

Hur ska man göra för att nästa generation flickor inte ska ha ångest inför bikinisäsongen?

– Det viktigaste tror jag är hur man pratar hemma, att aldrig klanka ner på sin egen kropp framför barnen och aldrig banta framför dem. Kroppen är ju fantastisk, så fokusera istället på det istället för att prata negativt om den.

Har du kommit på dig själv med att vara en dålig förebild för din egen dotter?

– Jag är ju väldigt noga med hur jag pratar om min kropp inför henne, men visst har jag kommit på mig själv någon gång när jag har kommenterat någon annans utseende på tv exempelvis.  Och då kan jag bli arg på mig själv.

Klanka aldrig ner på din egen kropp framför barnen

Vad har du själv för relation till din kropp?

– Jag älskar inte alltid min kropp, men jag har accepterat hur den ser ut. Jag strävar inte efter att förändra den på något sätt och den är en frihet för mig. Jag skulle aldrig straffa min kropp med att banta eller förbjuda mig själv att äta vissa saker. Det viktigaste för mig är matglädje och att hålla kroppen frisk och stark.

Vad vill du säga till de som tycker det är jobbigt att visa sin kropp på stranden i sommar?

– Om du är obekväm med din kropp – fokusera istället på det som du gillar med den – och framhäv just det! Du lever en gång och det finns ingen anledning att gömma dig och missa det som är härligt i livet. Äg din kropp! Och kom ihåg att sexighet eller snygghet inte sitter i kroppsstorleken.

  1. Ewa skriver:

    Jag har läst genom vad några har skrivit. Jag kommer att få mothugg nu, men sarong och burkini är väl bara två olika sätt att skyla sig? Det var väl det som var meningen att man inte skulle göra?

  2. Ewa skriver:

    När jag tackar nej till sötsaker, eftersom jag inte vill ha det, kopplar barnen inte ihop det med vikt. Självklart skall man inte diskutera vikt när barnen hör men man skall heller inte vara tvingad att äta någonting som man inte tycker om. På restaurang beställer var och en vad den vill ha, biff, hamburgare, räksallad eller pasta, då blir det helt avdramatiserat. Säg aldrig någonting om din kropp som du aldrig skulle tillåta någon annan att säga. Jag har aldrig känt att jag måste gömma i tygskynken vid poolkanten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..