”Ge fan i att älta sådant som får dig att må sämre”

En sak som påverkar mig massor i livet är svek. Jag har väldigt svårt att komma över händelser som gjort ont i mig. Nu menar jag inte små skitsaker utan svek som verkligen har satt sina ärr i kroppen. Det är som att hjärnan har kommit över dem, och förlåtit, men som att kroppen kommer ihåg. Det kanske låter flummigt, haha, min min kropp är som en anteckningsbok som minns – fast jag inte vill.

IMG_7011

Och känslan som kommer när man påminns om sveket är ju tyvärr inte speciellt härlig, utan snarare mörk och plågsam. Men det ENDA som påverkas av det är ju en själv, inte personen som svek dig. Så istället för att känna hat eller bitterhet försöker jag att nu jobba det. Jag håller till exempel på att läsa och lyssna på en massa böcker. Och den här biten, som jag tycker är bra att påminna sig själv om, är från (köplänk) ”Livsregler – 21 valda sanningar för ett lyckligare liv” av Mikael Sandlin:

”Till en början är det inte konstigt, kanske är det till och med befogat, att skuldbelägga den som sårat dig. Men gångerna efter, när du ältar vad som har sagts, är det du själv som strör salt i såret.

Även om andra har framkallat skadan inom dig, är det ditt ansvar att läka den. Det kan tyckas lättare sagt än gjort, men vad är alternativet? Det är bara du som drabbas om du ältar sådant du inte kan göra något åt och som inte ger dig någonting tillbaka. Med retorikern Rune Rennemarks ord: ‘Älta gärna sådant som får dig att må bra, men ge fan i att göra det med sådant som får dig att må sämre’.”

Kanske lättare sagt än gjort – men så bra råd.

  1. Sååå träffande inlägg för mitt liv just nu som är ett enda stort virrvarr av kaos där jag för en vecka sedan efter 15 år blivit lämnad av min sambo som jag har en 2-åring med, där han efter antal veckor gått bakom ryggen och i smyg träffat, haft kontakt med någon brud han ”random” träffat på ute…. och helt plötsligt får det till att alla problem har med oss som par att göra eller mig, och inte han själv som det hela tiden har låtit….den här boken ska jag genast kolla upp!🙌🏼

  2. Ullis skriver:

    Kolla in ”souldipity” på instagram, hon pratar om kroppen som minns och reagerar och hur man kan hjälpa sig själv i de situationerna.
    Kram❤️

  3. Cia skriver:

    Behandling med rosenmetoden är kanske något för dig om det även sitter kvar i kroppen. Tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..