Kejsarsnitt – alla gånger

Det är inte mycket jag minns från min förlossning. De starkaste minnena, utöver när jag fick hålla i Lilo, är när de satte i ryggmärgsbedövningen, känslan i magen när de plockade ut Lilo genom snittet och spyan jag la efter att Lilo kom ut, haha

Men alla förlossningar är ju olika och tack gode gud att man får så bra vård efter allt man gått igenom (tack Ia på BB Stockholm som var ett fantastiskt stöd i massor av panik).

Hur som helst – jag hade ju aldrig räknat med att bli snittad, men hade jag haft ett planerat kejsarsnitt så hade jag varit mer förberedd för vad det innebär, exempelvis genom Kejsarsnittsguiden, som gjort en miniintervju med mig.

kejsarsnittsguiden

Om jag skulle få barn igen (väldigt liten möjlighet), så skulle jag välja kejsarsnitt alla gånger. Min kropp fungerade ju helt enkelt inte för en vaginal förlossning och jag skulle aldrig vilja utsätta min kropp för samma stressiga situation igen som innan kejsarsnittet. Men jag skulle vara mer förberedd.

 

  1. Malin skriver:

    Har gjort båda varianterna. Med första barnet fick jag fjärde gradens bristning (dvs: hela vägen) en mardröm. Och med tvåan fick jag därmed planerat KS. Mitt KS var en walk in the park jämför med en vaginal förlossning. Vet såklart att det kan vara olika, men för min del kommer jag aldrig någonsin föda vaginalt igen. Planerar att försöka skaffa ett tredje barn nu och kommer absolut göra KS igen om vi blir gravida (vilket vi verkligen inte har för givet).

    1. Ewa skriver:

      Vi, jag och bästa väninnan, hade turen att vara gravida samtidigt. Om det blir en nästa gång så är det förmodligen bara en av oss som är gravid just då.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..