Det cellulitfria instagram

Jag har blivit lite köttigare under det senaste halvåret. Och jag ser det som positivt eftersom jag under några månader förra året tappade min aptit (pga tråkiga saker som händer i livet) och därmed också kropp. Nu äter jag som vanligt igen – och ja, jag älskar ju mat och tycker att det är livets njutning.

Hur som helst – igår tänkte jag återigen på vilken skillnad det är på instagram VS verkligheten. På insta: inga valkar inga celluliter.

På utomhusbadet tvärtom – valkar celluliter och skavanker: VERKLIGHETEN.

Jag tänker att det är bättre att jämföra sig med verkligheten än förskönade insta-bilder. För få ser ut som de gör på insta, och ja, det är falsk verklighet som målas upp. Allt från den perfekta frukosten till en kropp utan celluliter.

Taco hej.

 1. Cia skriver:

  Jo, men visst är det lite befriande när man inser att de flesta har valkar och celluiter och att det är fine med det. Tänkte samma sak när jag var på en utomhuspool förra helgen.

 2. Ann skriver:

  Måste bara berömma din bok Bara rumpor! Både jag och barnen älskar den och nu är det väldigt mkt bra prat här hemma om hur olika man kan se ut. Det var bara barnens farmor som satte kaffet i halsen när hon skulle läsa den en kväll 😂 Lika nyttigt för henne att läsa den misstänker jag! Så tack!

 3. Helen skriver:

  https://www.youtube.com/watch?v=ufkJ0biNYS0

  Här kan ni lyssna till vad celluliter är och att det har med vikten att göra.

  ”Det är sällan man ser en smal människa med celluliter.

  Det är sällan man ser en man med cellulier eftersom fettet under huden sitter olika på män och kvinnor.”

 4. Ewa skriver:

  Jag är nöjd med min verklighet, varken celluliter eller valkar. Celluliterna har ingenting med vikten att göra, det har däremot valkarna. Verkligheten är individuell men jag ser inte vitsen att visa upp sig på insta.

  1. Malin skriver:

   Men du Ewa är ju väldigt flitig på att kommentera alla dessa liknande inlägg från Annika. Och då väldigt tydligt varje gång påpeka att du inte har celluliter, valkar etc. Så någonstans verkar kroppshetsen finnas hos dig också. Varför annars bry sig så mycket? Det här är ju Annikas plattform.
   Och heja alla som lyfter blicken bort från perfekta och förskönande instagramflöden! Både vad gäller utseende, livsstil, mat, lycka etc.

   1. Ewa skriver:

    ”På utomhusbadet tvärtom – valkar celluliter och skavanker: VERKLIGHETEN.” Jag förstår kritiken mot det tillrättalagda, det är ”verkliga” och ”riktiga kvinnokroppar” som jag reagerar mot. Alla är vi väl både verkliga och riktiga?

    1. E skriver:

     Bra poäng och förtydligande! Jag känner mig inte sådär ”ätstörd” som typ alla andra tjejer målas upp att vara, då känner jag mig inte alltid som en riktig tjej heller. Som en bokcirkelfråga i min senast lästa bok ”Vad skulle hända om du släppte alla dina kroppsnojor?” -> normen är att alla har dem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..