Ann är på smällen

Kära, fina läsare! Ledsen för att jag varit en aning tafatt och tråkig här på bloggen ganska länge. Har liksom tappat stinget lite, spanat efter nya utmaningar någonstans som passar min plattform: podd, tv, böcker, tidningar, föreläsningar…bättre. Har hittat den nu! Vill skicka massa kärlek till alla underbara bloggare här på Mama.nu! Cissi. Nisse o Manne. Frida. Camilla. Simon. Hormoner & Hemorojder…all härlig personal! Tidningen Mama ligger mig varmt om hjärtat! Jag har skrivit krönikor, varit på omslag två gånger och skrivit artiklar, varit på Mamagalor, varot mannekäng och bloggat på Mama.nu i snart 2 1/2 år. Det har varit kul och spännande! Tack för alla kommentarer, åsikter och gulliga ord! Nu drar jag och Boban och lilla knyttet i magen och börjar blogga på familjeliv.se! Ni hittar oss under ”Ann är på smällen”. Nu ska jag slå ihop mina påsar med Anitha! Kramar och kärlek så ses vi snart igen ???? 

  
  
 

 1. Du påstod att svensk sjukvård är ”världens bästa” och ”gratis”.

  Svensk sjukvård är definitivt inte världens bästa. Inte ens Europas bästa. Inte ens NORDENS BÄSTA. Gratis? Vi betalar skatt på vår lön för att finansiera bland annat sjukvård. Så den är långt ifrån gratis.

  Slutligen, du är medberoende och har skrivit en bok och anser därför att du redan vet vad du tycker i frågan om narkotikapolitik. Du är en gammal inskränkt dinosaurie som definierar omvärlden utifrån dina högst personliga känslor.

  Alla droger bör vara avkriminaliserade. Folk använder droger oavsett vilka straff det är, skillnaden är att det blir så mycket svårare för oss inom sjukvården att hjälpa dessa människor, för de känner sig så utanför i samhället samtidigt som de jagas av polisen. Men det kanske inte är så viktigt i din värld med faktiska konsekvenser. Utan huvudsaken är att det passar med dina känslor och dina upplevelser.

  DU är en del av problemet och det värsta är att du kommer avfärda mig som näthatare, eller droglberal eller vad det nu blir. Samtidigt sitter du i ditt elfenbenstorn och får kabla ut dina rentav farliga åsikter.

  Du hjälper till att upprätthålla gamla morallagar som saknar vetenskapligt stöd och som lett till att vi har störst dödlighet per capita i narkotikadödlighet. Tänk på det nästa gång du känner att dina känslor i frågan minsann är ”sanna”, folk DÖR för dina åsikter när vi hade kunnat haft det annorlunda.

  Vanligen skulle jag diskutera mycket mer sansat och metodiskt. Men det du sa i din pod var felaktigheter, från första stavelse till sista.

  Hoppas du kan fortsätta självbedra dig, så det gud förbjude inte ”känns jobbigt”.

 2. Hittar inte din nya blogg, Ann! Ännu finns den inte under familjeliv iallafall. Lycka till med bröllop, bebis (är det sant?) och nya bloggen! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..