#jagvågarfråga

Vi är ju inte amerikaner där folk pratar om missbruk och psykisk ohälsa på twitter och över en aw. I Sverige är det svårare. Alla känner nån som är alkoholist, ingen vågar prata om det. Man ska inte lägga sig i. Jag tycker att vi ska bli mer som jänkarna här. Dela med oss av våra problem. Många vuxna verkar tro att barn inte märker att vuxna mår dåligt, missbrukar, inte ser sina barns behov. Det finns tusentals barn i Sverige som går runt med ont i magen. Som inte vet vilket humör deras föräldrar ska vara på när dom kommer hem från skolan. Om dom är fulla, arga eller påverkade av tabletter. Dom vet inte om det blir någon middag eller någon kram. Barn som inte vet att det inte är normalt att mamma eller pappa sluddrar eller ligger deprimerade på soffan. Om ni tror att barn i er närhet far illa. Prata med dom. Visa dom att ni finns där! Ta hjälp! Jag jobbar med Trygga barnen dit man kan vända sig om man är orolig över att nån far illa eller om man som anhörig, barn eller vuxen behöver nån att prata med eller har behov av råd. Det finns massor av organisationer som kan hjälpa! Googla! Vänd inte bort blicken! Älska andras barn! Barn är så lojala, ge dom en trygg hand att hålla i om deras egna föräldrar inte kan eller orkar. Trygga Barnen har en kampanj just nu #jagvågarfråga. Gå in och visa ditt stöd. Spread the world! Puss!!!

20140609-175811.jpg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..