www.fikastunder.se

Hej raringar! Tack för alla fina kommentarer i mitt sista inlägg. Jag har saknat er lite skall ni veta och därför kommer det ett litet extra inlägg här på Mama för att berätta att jag har flyttat över bloggen till en egen sida, jippiiiiie!

Välkommen till http://www.fikastunder.se

IMG_2268

Sidan går inte att googla fram så spara ner adressen eller bokmärk den så att ni inte tappar bort den. Bloggen här på MAMA försvinner om några dagar.

Kram på er bästa läsare!

  1. Å vad kul! Jag satt igår och försökte spara ner så många recept som möjligt men det här är ju jättebra! Nu är nya sidan bokmärkt

  2. Åh, vad glad jag blir! Dina recept är alltid så bra och jag har verkligen grämt mig över att din blogg skulle försvinna. Nu har du gjort min dag! ?

  3. Hej Ulrika!
    Vad glad jag blir,vilken lättnad! Tack! nu kan jag fortsätta att leta fram bland dina recept,en stor glädje.Absolut den bästa bakbloggen,du är bäst! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sista inlägget

Ja, hur skriver man ett sådant här inlägg, är det ens möjligt att försöka fånga in 5,5 år i något slags avslut? Vilka bloggår, jag är så tacksam för alla er skall ni bara veta. Jag har lärt mig så mycket och fått så mycket kärlek. Bloggen startade som en tårtdagbok men utvecklades till så mycket mer och efterhand till en livsstil, ett jobb. Varför jag nu slutar är helt enkelt för att tiden inte räcker till.

Jag vill tacka Mama som jag fått vara en del av i 1,5 år, jag har trivts så bra och är så tacksam för att min blogg fått ta en plats här.

Jag har längtat efter denna dagen lika mycket som jag har bävat inför den. Allt detta arbete, allt svett och tårar, all kärlek, mitt verk. Jag har inte ångrat mitt beslut , jag kan bara inte hjälpa att tårarna rinner nerför mina kinder när jag skriver detta, det som skall vara det sista inlägget..

 

Steg för Steg Tomte

Polkabräck

Snickersrutor

Mjuk pepparkaka

Frusen Julcheesecake

Tomtebakelse

Saffransbullar

Luciatåg

Saffransparfait

*

Bloggen kommer att ligga kvar här på mama året ut och sedan stängs den ner. Som jag känner just nu så måste jag ju försöka lägga upp bloggen så att jag och den som vill kan komma åt recepten men som jag sagt tidigare så har jag ingen tidsplan för det utan det får komma när jag får tid till det.

För att inte tappa bort mig så går det bra att följa med på instagram där jag heter @fikastunder och fortsätter att inspirera med bland annat bakning, shopping och husrenovering. Jag finns också på Facebook.

Tusen tack allihopa för denna tiden. All kärlek, Ulrika

  1. Tack för din underbara blogg. Har fått så mycket inspiration från dig. Hoppas verkligen man kan komma åt dina recept någon annan stans för de är så bra. Du är så bra!!! God jul och gott nytt år.

  2. Tack för all inspiration. Surfar in här inför högtider och barnens kalas och söker inspiration till tårtor och annat gott. Bloggen kommer vara saknad! Nu gäller det att bunkra favoritrecepten innan sidan släcks ner, måste skriva ut steg för steg hello Kitty då dottern önskat den på sin tårta i år igen!.. :) Lycka till framöver och God Jul!

  3. Tack, från mig också för alla underbara godsaker man fått titta på, recept man testat hemma samt allt dregel. ;-)
    För mig som typ är sämst på att baka, har fixat både småkakor och god mat tack vare din sida. ☺️
    Ta hand dig.

  4. ps. Du måste övertala Mama att behålla dina recept ett tag till, hur ska man annars hinna spara på allt gott till kommande kalas etc!?!? =)

  5. Tråkigt att inte kunna följa dig och dina härliga recept längre! Har suttit här och dreglat många ggr och provat många goda saker! Tusen tack för all inspo här på bloggen! Önskar dig allt gott!

  6. Tusen tusen tack för din blogg!!!! Hoppas du slipper stressen!! Håller på för fullt me att printa ut mina favvorecept (blir en hel del;)). Tack för alla suveräna recept!!!!

  7. Det finns bakbloggar och sen finns din, bakblogg de luxe. Du kan inte jämföras med någon för du är bara bäst. Du är i en annan kategori big time!!

  8. Tack för alla fina recept och hoppas verkligen de får leva vidare någon annanstans och glädja oss läsare! En riktigt fridfull jul!

  9. Tack för alla goda recept. Din blogg har varit en stor inspirationskälla och tänk vad mycket gott vi har bakat och fått mumsat i oss tack vare dig. Kommer sakna din fina blogg mycket. Lycka till med allt!

  10. NEEEJ!!!!
    Det är ju hit jag ständigt återkommer för inspiration och för att lära mig…
    utan dig blir det ju inga fina tårtor när barnen fyller år!
    Tack för allt!!

  11. Tack så mycket för alla år. Jag har ju läst inne hos dig nästan sedan start :-) Önskar dig tid, att spendera för det som är viktigt i livet <3

    Du kommer att vara saknad för många

    Stor varm kram

  12. Men fina du, så tråkigt men jag förstår dig. Det kräver mycket tid, tålamod och ork. Följer dig ju redan på insta så får förhoppningsvis se lite av dig där.
    Kram kram

  13. Tack för jättefin och trevlig blogg med så många bra recept! Hoppas det går att lägga upp dem på något annat sätt för de är verkligen användbara. Men inget är viktigare än att ha tid för barnen och det verkliga livet. Lycka till framöver!

  14. TACK för alla fantastiska recept, underbara bilder och inspiration!
    Bloggen kommer att bli saknad.
    Önskar dig lycka till <3

  15. Tusen tack för allt! Har fått så mycket inspiration vad gäller mat, kläder och inredning =)! Känns nästan som att mista en vän ;). Kommer sakna din blogg men hoppas att du hittar tid någon gång att lägga upp recepten någon annanstans.

    Ha en fin julledighet! Kram Marie

  16. Tack för allt. Din blogg kommer att vara saknad,men jag förstår, tiden vill inte alltid räcka till.
    Önskar dig och din familj all lycka i framtiden.
    Tusen kramar

  17. Tusen tack för allt!
    Var stund har sin tid, förstår att ibland hinner man inte med allt även om man vill.
    Din blogg har varit så super!
    Jag har fått mycket inspiration från den tack vare dig.
    Många tårtors fyllningar har jag tagit efter vilka sedan varit mycket uppskattade av familjen och vänner.
    Ett antal middagar har det också blivit utav samlingen.
    Tack och lycka till med allt.

  18. Det är vi som ska tacka för all inspiration Du gett oss. Kommer att sakna att inte gå in här varje dag.
    Tusen tack och lycka till med renoveringen och ha det så gott?

  19. Men söta du! Tack för all inspiration. Har börjat att spara dina recept men bara kommit en liten bit på vägen. Ditt nästa projekt om du vill ha något vill säga? måste bli att göra en bakbok. Den skulle gå åt som smör i solsken.
    Njut nu av din egna tid och din familj. Jag kommer fortsätta följa dig…..
    Många kramar en trogen bloggläsare?

  20. Nej uff nu började jag gråta här i sängen, så många år som jag har följt dig! TACK för allt!! Och en massa lycka till :)

  21. Tack för en fantastisk blogg och massor av goda recept. Kommer att sakna din blogg och hoppas verkligen att man kommer att kunna komma åt dina recept sen också. Kommer givetvis att fortsätta följa dig på instagram. Må så gott?

  22. Tack för en superfin blogg! Kommer att sakna den väldigt mycket! Hoppas att recepten kan bli tillgängliga i framtiden.

  23. Den bästa bakbloggen i min smak som givit sådan inspiration och tips till mycket smaskigt. Känns trist att inte få läsa några fler inlägg men jag hoppas du i framtiden öppnar upp ett arkiv så man kan söka recepten. Tack för du låtet oss följa din vardag och dina fantastiska bakverk, speciellt alla olika sorters kladdkakor. Lycka i framtiden! ?

  24. Har aldrig kommenterat förut , men stort tack för alla fina & goda recept ! Håller tummarna på att det finns en lösning på att man kan fortsätta hitta recepten annars får skrivaren jobba så det glöder framöver ;-)
    God Jul och Kram !

  25. Stort tack för alla fina recept och inspiration ❤️
    Viktigt att känna sin gräns och backa när det blir för mycket !

  26. Stort tack för all inspiration och allt gott, många favoriter som jag fått mycket beröm för kommer från dig!
    Lycka till med allt du tag dig för i framtiden. kram o god jul Anna

  27. Tack till dig! Har följt din blogg dagligen i flera år, och kommer verkligen sakna dig. Ha en underbar jul och nyår, och stort lycka till med husrenovering och livet i övrigt. ❤ kram till dig

  28. Tack för alla underbara recept <3 jag kommer verkligen att sakna allt. Det känns sunt att man slutar när tiden inte räcker till, man måste verkligen prioritera det man själv tycker är viktigast. Klokt av dig. Lycka till! Varm kram Karin

  29. Tack för allt gott du bjudit på. Kommer sakna att frestas varje gång jag kikat in hos dig. Ta hand om dig! Kram

  30. TACK SJÄLV! Tack för alla fantastiska bakverk du har bjudit på! Mer än hälften i min receptpärm är från din blogg :) så nu får jag skriva ut alla de som jag inte har hunnit prova än! Ta hand om dig och familjen så syns vi på instagram!
    Julkramar

  31. Du kommer vara saknad!! Men tack för alla fantastiska recept och tips & trix du delat med dig av! Dom har varit till stor hjälp! ?

  32. Bästa bakbloggen som jag verkligen kommer att sakna!!
    Tack för alla otroliga recept och för din inspiration.
    Kram

  33. Tusen tack för en av de mysigaste och ”godaste” bloggarna ever. Lycka till med allt och hoppas att vi ”ser” dig nån gång i framtiden. God Jul också :)

  34. Ett stort och innerligt tack för allt du delat med dig av! Kommer sakna att kika in här men jag har full förståelse för ditt beslut och är säker på att det är helt rätt för dig :) ta hand om dig och familjen! Kram

  35. Ulrika, du fantastiska människa.
    Jag använde din blogg senast igår för att hitta din citronfyllning. Så god! Jag MÅSTE printa ut alla favoriter snarast (och det finns måååånga) för dina recept är de jag använder mig utav allra mest.
    Hoppas du hittar ork till att lägga bloggens inlägg någonstans för oss läsare som uppskattar dig så himla mycket.
    Stort lycka till med allt du tar dej för framöver. God Jul!
    Stor kram Sara / @vincelia / @sarasbakoblandat

  36. Tusen tack för all inspiration, alla fantastiska recept och all tid du lagt ner för att dela detta med oss andra. Du kommer vara otroligt saknad, men jag är jätteglad för alla mina favoritrecept som kommer fortsätta användas.

    Stort lycka till framåt!

  37. Tack! För en fantastisk blogg o för alla goda recept.

    Lycka till med husrenovering och ser fram emot att få följa dig på IG.

    Många Jul & Nyårskramar

    Eva

  38. tusen tack för alla recept som du har delat med dej av. lättsamma framför allt. svarar också om det är något man undrar över. hoppas att dina recept kan komma i bokform nån gång så man kan köpa dom.
    ha nu en riktig god jul och lycka till med nästa projekt också
    kram Barbro
    Ps synd att du inte fortsätter här för oss som varken har facebook eller instagram Ds

  39. Kommer verkligen sakna den överlägset bästa bloggen någonsin!!! Så otroligt inspirerande! Håller alla tummar för att det ska gå att komma åt den även senare! Stort tack! Kram

  40. Tack för alla för alla fantastiskt härliga recept! Jag har fått några riktiga favoriter härifrån, bl.a. fudgekladdkakan(!) och provat en del godis nu inför jul. Tack för inspirationen och lycka till med allt!

  41. Tusen tusen tack för allt gott du bidragit med!
    Kan fortfarande inte fatta att jag efter nyår inte bara kan gå in här och
    bli inspirerad eller hitta favoritrecepten…
    Jag hoppas verkligen att jag kommer att kunna köpa en bakbok från
    dig i framtiden;)
    Stort lycka till med husrenoveringen och allt annat som hör livet till!
    Kramar

  42. Tack fina för alla underbara recept!
    Jag kom i kontakt med din blogg för ett år sedan och fastnade direkt! Delar din passion för köket och allt kring bakning!
    Har gått in varje dag det senaste året så jag kommer verkligen att sakna dig.
    Tack för allt! God Jul!
    Kram Kattis

  43. Tack för alla fantastiska recept och inspiration! Min favorit är absolut fudgebrownie-kladdkakan, den har bakats många gånger (senast till dotterns treårsdag, med glass och hallonsås till istället för ”traditionell” tårta). Tocsagömmorna med saltad mandel är en personlig favorit också, fast farliga att ha i frysen…
    Ta hand om dig och ha en god jul!

  44. Tack för alla jättefina recept, jag har bakat mycket härifrån och alltid varit nöjd. Kommer sakna att titta in hos dig varje dag. Hoppas du hittar orken att flytta över receptskatten till en annan portal så småningom. Lycka till i framtiden och God Jul!

  45. Tack för en jättemysig blogg! Hoppas du hittar en lösning för att ha kvar alla dina recept.
    God Jul och lycka till i framtiden!

  46. Tack för alla recept och all inspiration! Har bakat mycket gott med dina recept, hoppas att de kommer finnas kvar. God jul

  47. Tack Ulrika!
    Tack för all energi, tid och slit du har lagt ner under dessa åren. Denna blogg är en av de som jag aldrig har tröttnat på, som jag är inne och kollar flera gånger om dagen. Tack för att du har inspirerat mig och alla andra till så mycket och alla fantastiska recept, shoppingtips och renoverings bilder som du har bjudit oss på. Jag förstår dig att du väljer att sluta efter all den tid det tar med en blogg med allt som är så genomtänkt och perfekt :) Men jag är naturligtvis ändå ledsen. Men jag kommer följa dig på instagram och facebook! Lycka till med renoveringen och ta hand om dig! Ha en fantastiskt mysig jul! Kram och tack än en gång! <3

  48. Riktigt tråkigt, och jag hoppas att du hittar en lösning för att man ska kunna gå in och läsa gamla inlägg och se recept!
    Fortsätter följa dig på instagram och hoppas på recept även där :)

  49. Hej Ulrika,

    Vill tacka dig för en fantastiskt fin och inspirerande blogg! Jag har följt din blogg dagligen under de senaste 2 åren och dina recept har bidragit till många goda fikastunder hemma hos oss.
    Jag har full förståelse för att din tid inte räcker till och att nåt måste prioriteras bort. Jag är glad för den tid vi fått följa dig och jag kommer definitivt att sakna din blogg.

    Jag vill skicka ett stort tack till dig och jag önskar dig och din familj en riktigt God Jul!

    Kram//Lotta

  50. Du är inte den enda som gråter Ulrika! Denna dagen har jag också bävat för. Vi har fått så många fina och goda recept och tips av dig.
    Önskar dig allt gott, och trots att det är en sorglig dag så förstår jag ditt beslut till fullo.
    Var rädd om dig och ha en riktigt god jul och gott nytt år!
    Stor kram och tack!

  51. Vad tråkigt men förstår ditt beslut. Du har varit en stor inspirationskälla både när det gäller bakning och outfits ;-).

  52. Tack själv!
    Kommer att sakna den inspiration och kreativitet du har bjudit på i din fina blogg. Har alltid varit värt att titta in för att få tips och trevlig läsning!
    Kram och lycka till med nästa steg!
    Astrid

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kexchoklad

Heeej igen bloggisar! Jag kan inte sluta le då jag och maken äntligen var hos guldsmeden igår och pratade om hur vi skall göra om min vigselring. Eller egentligen är det ”barnringarna” vi utgår ifrån och bygger på nytt. Jag tror det kommer bli sååå bra och de kommer bli klara redan innan jul, wiiieee.. Lovar att visa er på instagram.

Jag och Allie bakade dessa kexchoklad för flera år sedan nu. Riktigt goda och med en liten tvist, den är nämligen fylld med choklad och nutella. Muuums! En perfekt mumsbit till kaffet! Blir liksom lite mer kaka av det hela än om man jämför med en köpt kexchoklad på något sätt. Du måste testa!

50 g mjölkchoklad

0,75 dl nutella

12 smörgåsrån

 

175 g mjölkchoklad

2 tsk matolja

 

Smält 50 g choklad och rör ner nutellan i den. Bred ett lager på ett rån, lägg på ett rån och bred ett lager över. Lägg på tredje rånet och bred fyllning över rånet. Avsluta med ett fjärde rån. Upprepa proceduren så att du har tre stora kex med fyra lager rån. Frys in i ca 15 min.

Dela kexen på mitten åt båda hållen (förstod ni?) Först längst långsidan och sedan kortsidan. Smält 175 g mjölkchoklad och rör ner oljan så att det blandar sig. Med hjälp av en tång doppar du kexen i chokladen så att allt täcks. Skrapa av undersidan innan du placerar de färdiga godbitarna på ett bakplåtspapper. Förvara godiset i kylen.

Missa mig inte på Instagram @fikastunder eller på Facebook.

LOADING..