Alla Hjärtans Dag Semla!

Tänkte att jag kunde slå två flugor i en smäll med denna hjärtformade bakelse. Alla hjärtans dag närmar sig och även Semledagen och här har jag gjort en variant av Wienersemlan, min favorit. Så här gör man:
Rulla ut en färdigkavlad smördeg och stansa ut hjärtan. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla alla hjärtan med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 5 min i 225 gr. Låt svalna på galler. Dela hjärtana med en vass kniv.
Fyll hjärtana med mandelgrädde och vispad grädde. Pudra florsocker över.
 
 
 1. Emelie skriver:

  Hej ska göra dessa ikväll, hur lång tid innan tror du jag kan göra dem och vågar jag lägga emellan, eller ska jag göra det när vi ska äta? Tack för alla fina recept! Glad alla hjärtansdag!

 2. Lina skriver:

  Hej, de ser helt underbara ut. Har du något tips på nån typ smörkräm eller annan god blandning man jan ha mellan. Jag och grädde kommer inte så bra överens.

  Tack på förhand.

  På lördag fyller min virvelvind ett år och jag ska göra din monstertårta. Tack för roliga och inspirerande recept.
  //Lina

  1. Det går ju att fylla med vad som. Kika under mina receptkategorier på tårtfyllningar och fräsningar. Lycka till med tårtan :-)

 3. Vi ska fira Alla hjärtans dag på jobbet, 15 pensionärer och personal. Det blir en alla-hjärtans-semla i år och en extra gottepåse till pensionärerna. Tack för ett fint tips!Caroline

 4. Malin skriver:

  Vilka söta! :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..