Äpplemuffins med crumble..

Det är första gången jag gör muffins med crunch men definitivt inte sista. En underbar yta fick de här muffinsen som även fanns kvar efter frysning/upptining. Så gott!
Muffins
100 g smör

2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
2 äpple
2 msk socker
2 tsk kanel
1 msk smör till stekning

Smuldeg
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Hacka äpplen i bitar. Stek på dem i smör, socker och kanel. Låt svalna. Vänd ner äppleblandningen i smeten. Fördela i 12 st stora muffinsformar till 2/3 av formen. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen. Strö denna över de fyllda muffinsformarna. Grädda i 200 gr varmluft i ca 20 min. Vill du ej använda varmluft utan vanlig värme höjer du bara med 20-25 gr ifrån de ursprungliga graderna.

LOADING..