Nutellarulle..

Någon mer än mig som gillar (älskar) nutella? När jag var liten kunde jag köpa en burk nutella istället för en godispåse när det var lördagsgodis :-) Nutella som fyllning i chokladrulltårta blev väldigt gott tyckte jag och tänk hur god en liten bakelse detta skulle bli med en klick grädde på och färska jordgubbar. Mums! Och hur smidigt är det inte med en kaka som bara kräver 4 minuter i ugn.. Mycket bra!

3 ägg
1,5 dl socker
50 g smält smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk potatismjöl
5 msk mjöl
1 tsk bakpulver

1 burk nutella

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i den. Blanda kakao, potatismjöl, mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner detta i äggvispet varvat med smörblandningen. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 250 gr i ca 4-5 min. Stjälp upp kakan nästan med en gång på ett nytt bakplåtspapper ströat med socker. Låt kakan svalna något innan nutellan breds på, är man för snabb så smälter nutellan. Rulla sedan botten från den ena långsidan till den andra. Den här rulltårtan blir bäst om den fryses ner innan man skär upp den för att den skall behålla sin form.

 
  1. Det tror jag med Tenna, det är bara synd att bananen måste bråka och bli dålig så fort..

  2. Tror att den kan bli extra god med mosad banan i. Banan och nutella är bra kompisar. //Tenna

  3. Mums, kan tänka mig att det är rikigt sött och gott. :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..