Saftig mjuk pepparkaka..

Kan man äta semlor i mellandagarna så kan man väl äta mjuk pepparkaka i februari :-) Denna pepparkakan är så god tycker jag, jag har tidigare bloggat om den men är helt klart värd att visas igen. Denna gav jag till några vänner som vi tänker extra mycket på nu ♥

2 st ägg
3 dl socker

3 dl mjöl
1,5 tsk kanel
1,5 tsk bikarbonat

2 dl mjölk
1 msk sirap
2-3 msk lingon
100 smör

Vispa upp äggen separat. Koka upp mjölk, sirap, lingon och smör och låt svalna lite. Blanda socker, mjöl, kanel och bikarbonat. Blanda ner äggen och mjölkblandningen i mjölblandningen. Häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 gr i 35-40 min.

Tårtbrickan kommer ifrån Siluett

  1. Denna kaka blev väldigt uppskattad av mina kollegor! TACK! :)

  2. Jenny skriver:

    Mjuk pepparkaka är det enda rätta i pepparkaksväg :) så gott! Jag spar mig nog dock till jul (om jag kan efter att ha sett de här :).

  3. TINA skriver:

    Mjuk pepparkaka är jättegott, man behöver ju inte äta den precis till jul.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..