Smarriga tomteluvor

Kolla in dessa söta tomteluvor med bara goda ingredienser :-) Barnens absoluta favorit till fikat igår. Det blir ju rätt mycket spill med runda bottnar. Varför inte göra fyrkaniga eller skära en bit som vanligt och dekorera kanten med en luva!

Dessa bakelser svischade förbi på mest populära bilder inne på instagram härom veckan och kunde inte låta bli att göra dem själv. Jag bakade en ”vanlig kladdkaka” och tryckte ut runda små bottnar.

225 g smör

4 dl socker

3 ägg

2 dl mjöl

6 msk kakao

 

Smält smöret. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao. Rör ner det smälta smöret i omgångar till en jämn smet. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten och grädda i 175 gr i 30 minuter. Låt kallna i kylskåp.

Skär ut små bottnar av kladdkakan. Vispa grädde (gärna med lite marsanpulver för stadga) Spritsa med en rund stor tyll luvans kant. Placera en jordgubbe på grädden och avsluta med att spritsa en liten boll på ”mössan”.

 

LOADING..