Tryffeltårta

Här kommer receptet jag utlovade på Facebook igår. Gjorde den till Mellokvällen då vi fick besök av barnens stora kusiner ♥ Ännu en helt fantastisk chokladkaka. Riktigt god och mäktig. Perfekt len tryffel. Jag låter nog bilderna få fortsätta tala för sig själva. Jag blev tipsad om denna tryffelkakan på facebook för ett tag sedan. Jag ändrade om lite men jag utgick ifrån receptet hos Bakakuten!

 

Mandelbotten

75 g smält choklad 60%

100 g riven mandelmassa

2 äggulor

2 äggvitor

0,5 dl socker

1 msk kakao

 

Smält chokladen. Viispa vitorna till ett fast skum, tillsätt sockret i omgångar medans du fortsätter vispar några minuter. Vispa ihop ägggulorna med den rivna mandelmassan till en slät kräm. Rör ner den smälta chokladen och sikta ner kakaon. Rör ihop. Vänd ner äggviteskummet i omgångar. Häll i en form på 24 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 12-15 min. Låt svalna.

 

Chokladtryffel

400 g choklad fint hackad (ca 60%)

2 dl vispgrädde

150 g philadelphia mjölkchoklad

2 msk socker

1 dl starkt varmt kaffe

25 gr rumsvarmt smör

 

Koka upp grädde, philadelphia och socker och häll det över den hackade chokladen.  Tillsätt kaffet och rör till en slät och fin tryffel. När tryffeln svalnat en stund, rör ner smöret tills det smält helt. Häll tryffeln över kakan och ställ den kallt några timmar gärna över natten.

20130217-153248.jpg

20130217-153258.jpg

Mums!

 

  1. Bor i USA – känner inte till Philadelphia Mjölkchoklad.. kan jag använda vilken mjölkchoklad jag tycker…

  2. Denna kaka står hemma i kylskåpet och väntar på att det ska bli fredagsefterrätt… Ser fram emot det! :)

  3. emda84 skriver:

    Vilken chokladtårta! Jag som älskar choklad måste bara testa göra denna, extra plus för att den är glutenfri då min syster och hennes sambo är hos oss ofta & fikar:). Min syster är glutenallergiker.

    Ha en fortsatt mysig tisdag!

    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..