Knäckig Toscakaka

Vill bara ut i värmen. Göteborg har 23 grader nu, en riktig sommardag, wiiiieeee! Håll till godo med ett recept på mjuk kaka. Den här är så god. Det var länge sedan jag gjorde den nu. Receptet finns redan men gamla favoriter tåls att upprepas. Eftersom mamma är tokig i tosca så tog jag med den till henne förra helgen!

100 g smör

2 ägg

1,5 dl socker

1 tsk bakpulver

2 dl mjöl

0,5 dl mjölk

 

150 g mandelspån

100 g smör

1 dl socker

2 msk mjöl

2 msk mjölk

 

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning, mjölk och smör i äggsmeten. Smöra en form på 24 cm och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min i 175 gr. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Rör hela tiden tills det börjar koka, låt sjuda någon minut, rör även här. Det är annars lätt att det fastnar i botten. Tag ut kakan ifrån ugnen efter ca 20 min och bred över glasyren. Grädda ytterligare 20 min men nu i mitten av ugnen. Låt kakan svalna.

 

Tips! Hjälp till med en bakkniv att släppa kanterna på kakan ifrån formen eftersom det har blivit knäckigt. Annars kan kakan gå sönder när man öppnar springformen.

 

LOADING..