Kladdkaka med tryffelkräm

Heeeej! Har varit utan internet det senaste dygnet och vet inte hur det blir de närmsta dagarna. Vi befinner oss i Danmark med båten. Helt fantastiskt är det här, riktiga sommardagar och en helt underbar strand. Så vackert.

Här kommer den kladdkakan jag hade i frysen som jag inte bloggat om tidigare. Den blev jättegod. Ganska mörk. Vill man tex använda mjölkchoklad i tryffelkrämen så skulle jag ta 150 g choklad istället för 100 g. Receptet hittade jag i Bakat & Gott. Allie ville genast baka den när hon fick syn på den ;-)

Det är ju inte första gången jag bakar en sådan här variant och alla blir verkligen olika. Ni hittar alla kladdkakor HÄR!

Kladdkaka

175 g smör

175 g mörk choklad

2 dl socker

3 äggulor

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjöl

3 äggvitor

 

Tryffelkräm

1 dl grädde

1 msk smör

1,5 msk florsocker

1 msk socker

100 g mörk choklad

 

Smält smöret i en kastrull. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen så att den smälter. Blanda ner äggulor och socker under kraftig omrörning. Tillsätt vaniljsocker och mjöl. Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner i smeten. Grädda i en smord form på 24 cm i 200 gr i 20 min.

Koka upp grädde, smör, florsocker och socker. Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen så att den smälter. Bred över kakan.

Låt stå i kylen fram till servering. Servera med lättvispad grädde!

 

  1. Den ser väldigt god ut! Ha en fortsatt skön semester, kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..