Kladdkaka med havregryn

Här är det nya receptet på kladdkaka jag gjorde häromdagen. Havregryn är den speciella ingrediensen och så lite kaffesmak. Jättegod och käck att ta med på tex picknick då den håller ihop när man håller i den. Det kan ju vara kruxet ibland med kladdkaka att man behöver både tallrik och sked för att äta den.

150 g smält smör

2 ägg

2,5 dl socker

1 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl kakao

1 krm salt

1 msk kaffe

 

Smält smöret på svag värme. Blanda ihop havregryn, socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner äggen i smöret. Rör även ner mjölblandningen. Rör till sist ner kaffet. Smöra och bröa en form (24 cm) med löstagbar kant. Grädda i 175 gr i 16-18 min.

 

 

 

 1. Maria skriver:

  Hej, bakade denna för första gången i helgen som var. Med laktosfritt smör och sen blandade jag i typ åtta dumlekolor, delade på hälften. Sen gräddade jag något för kort tid. Men mums vilken god! Den kommer jag att göra om! Tack för receptet! :)

 2. Hej! Havregryn i kladdkakan. Det måste testas nästa gång jag bakar kladdkaka. :) tack för mattipset igår, rätten står på veckomatsedeln för nästa vecka. Ha en fin kväll!

  1. Hej!
   Vad kul att du skall testa gratängen! Hoppas du gillar den!

   Ha det fint!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..