Knäckig äppelpaj med smak av kola

Äntligen en paj som blir knäckig med frasiga kanter. Till och med smeten var riktigt god och smakade kola. William plockade äpplen i stugan i helgen och igår gjorde vi en ljuvlig äppelpaj. Mamma hade ett nytt gott recept som vi provade och det blev som sagt riktigt gott. Lite vaniljvisp serverades till!

Äppelpaj i fin Gerbera form

600 g äpplen

150 g smör

2 dl råsocker

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl grädde

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

 

Skala och kärna ur äpplen. Skär i bitar och placera i en pajform. Smält smör, råsocker, sirap och grädde och koka några minuter. Blanda samman, havregryn, mjöl, bakpulver och flingsalt och rör ner det i vätskan. Bred massan över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 200 gr i 30 min. Låt svalna och sikta florsocker innan servering.

 

LOADING..