Saftig chokladbotten

Till fars dag tårtan så använde jag mig av denna bottnen. Ni känner säkert igen vad jag fått receptet ifrån ;-) Fungerade hur bra som helst att använda till ett bottenrecept också. Den blir ju väldigt tung så då passar en ganache utmärkt att fylla tårtan med eller en stabilare kräm.

1 dl kakao

2 dl socker

2 dl mjölk

150 g mjukt smör

2 ägg

3 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

 

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en smord form på 15 cm. Grädda i 175 gr i ca 45-50 min.

 

 1. Paulin skriver:

  Jisses vilken god smet… ♡♡♡
  Har du recept på lämpliga fyllningar ? Har inte smakat på Ja kan än och vet ju inte om man ska ha en lätt fyllning eller tung rent smakmässigt.

  Mvh

  1. Linn skriver:

   Vit chokladmousse:
   150 g vitchoklad
   1 gelatinblad
   3 dl vispgrädde

   1. Hacka den vita chokladen.
   2. Lägg gelatinet fem minuter i kallt vatten.
   3. Koka upp 1 dl vispgrädde och häll det över chokladen.
   4. Krama ur vattnet ur gelatinet och blanda ner i chokladblandningen.
   5. Vispa 2 dl grädde och vänd ner i chokladblandningen

   Denna fyllningen passar jätte bra till dessa bottnar

   Man kan byta ut den vitachokladen mot en annan choklad om man vill
   Det går jätte bra att använda laktosfri grädde istället för vanlig

 2. Hej!
  Jag undrar om det fungerar att byta ut mjölken mot vatten och mjölet mot glutenfritt mjöl?

 3. Hej!
  Som den chokladälskaren jag är låter ju denna bottnen perfekt till helgens kalas!
  Men jag tänkte höra om du har något tips/recept på fyllningar som klarar tyngden av den?
  Mvh Sophie

 4. Hej,

  En fråga tänkte baka imorgon och dottern vill ha chokladbotten tills hon fyller på lördag. Kan man ha vaniljmousse och chokladmousse i denna som fyllning även om bottnarna är tunga?

  Tack för en bra blogg

 5. Elina skriver:

  Tack för en superinspirerande blogg!!
  Till helgen ska jag för första gången göra en egen tårtbotten. Jag skulle därför behöva lite hjälp. Jag har tänkt mig denna tårtbotten men underst ska jag ha en kladdkaka. Det jag undrar över är hur ska jag på bästa sätt skära i tårtan, då det enda jag har är en vanlig kniv. Vill ju inte att den ska falla ihop eller smula sönder. Vore supertacksam för hjälp. tack igen för en bra blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..