Saffrans fudge

Då har jag bakat lite mer med saffran. Denna gången en fudge som jag blev lite nyfiken på. Det blev väldans sött, nästan för sött men så tycker jag ju ofta om vit choklad så man får testa själv helt enkelt :-) Härlig färg får de små godisarna!

1,5 dl socker

1,5 dl ljus sirap

1,5 dl grädde

3 msk smör

1 tsk vaniljsocker

1 pkt saffran

100 g vit choklad

 

Koka upp alla ingredienser utan chokladen och saffran i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20-30 min ungefär. Häll i saffran några minuter innan kolan är färdig. Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det skall inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet, alltså tar man den lite tidigare än en vanlig kola)  för att se om kolan är färdig. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen i bitar så att den smälter och att det blir en jämn smet. Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform. Låt kallna och skär sedan i bitar. Fudgen förvaras i kyl och klarar sig runt en vecka.

  1. Åsa skriver:

    Ser jättegott ut! Tror du att man kan ta bort lite socker samt ersätta lite av sirapen med honung? Har du någon känsla för proportioner i så fall? (Tänkte dels minska på sötman och dels att byta till honung som jag tycker passar bra med saffran.)

  2. Stella skriver:

    Det lär riktigt gott!

  3. Låter väldigt spännande med saffran i. Ska definitivt testa detta till julgodiset!

  4. Annika skriver:

    Åh, ser fantastiskt god ut! Följer och läser din blogg så gott dagligen och tackar för all inspiration du ger! En liten fråga, tror du det gör någon skillnad att göra fudgen med laktosfri grädde och smör? Har en lite kille som är laktosintollerant men som ändå ska få njuta av det goda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..