Mjölkchoklad ganache

Oh la la, finns det några mjölkchokladälskare där ute?? Då har du bästa tårtfyllningen här eller varför inte spackla hela tårtan med krämen. Det har jag gjort och snart skall ni få se tårtan också.. Sluuuurp!

Det gäller att använda ganachen när den har rätt konsistens. Skall du spritsa med den så skall den kallna lite. Skall du spackla med den så räcker det att den svalnat helt.

1 dl grädde

200 g mjölkchoklad

 

Hacka choklad och lägg den i en skål. Hetta upp grädden, låt inte koka. Häll den heta vätskan över chokladen och rör om till en jämn ganache. Låt svalna tills du får rätt konsistens.

 

  1. Hej hur många gånger ska man dubbla till en långpannetårta på 35”40 cm ? Ska ha till en fyllning

  2. Alice skriver:

    Hej!!!
    Jag skall göra en tårta (våningstårta (28cm å den andra 23) ska spackla hela med denna choklad ganache tänkte jag… Men funderar på hur många gånger jag hade behövt gånga receptet, snälla hjälp mig, undrar också om de går att spackla slätt med den???
    Har lärt mig så mycket av din blogg, du är bäst helt enkelt,fortsätt alltid :)
    Kram från Malmö

  3. julia skriver:

    mums va gott :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..