Ett färgglatt pepparkaksbak

Fredag morgon och jag har inga planer för dagen förutom att jag är sugen på att testa ett recept som jag gått och gnagt på i några dagar :-) Tänkte att jag skulle bjuda er på ett nytt recept på kycklinggryta lite senare men först ett kristyr recept!

I går hölls det årliga pepparkaksbaket hos barnens farmor. Precis som förra året så fixade jag kristyren. Jag har ju massor av pastafärger här hemma och det är väldigt kul att dekorera pepparkakorna med något annat än de vanliga färgerna man köper i affären.

Barnen fick lista de färger de helst ville ha och jag har lyckats få med alla utom svart. Så här gjorde jag:

 

1 äggvita

1 tsk ättiksprit

2 tsk saft av citron

4-4,5 dl florsocker

 

Vipsa äggvitan till ett hårt skum. Vispa ner ättikspriten och citron. Tillsätt florsocker, lite i taget på hög hastighet. Den får inte bli för trög. Blir den för tjock går det bra att vispa ner några droppar vatten! Färga med karamellfärg eller pastafärg.

 

  1. Vilken inspirationskälla du är! I helgen ska jag testa några av dina cupcakes, ska bli spännande att se mitt resultat ;) Var köper du dina pastafärger?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..