Jordnötsfudge

Har man som jag lite svårt för när fudge blir lite för sött så är denna jordnötsfudgen verkligen att rekommendera. Med det salta i jordnötterna, mörka chokladen mot den söta kolan så blir detta kalasbra! Jag skulle nog våga säga att detta är den bästa fudgen jag gjort. Syster fick några bitar och hon undrade om det var snickersfudge och ja, det kanske man kan kalla den :-) Skulle inte säga att det får en tydlig smak av jordnöt om man är rädd för det. Riktigt god!

J som i Jordnötsfudge

2 dl grädde

1,5 dl socker

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl mörk sirap

1 dl jordnötssmör

2 msk honung

50 g mörk choklad

 

Koka upp grädde, socker och sirap tills kolan klarar kulprovet (ca 20-30min) Rör ner honung och jordnötssmör och koka ytterligare några minuter. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen så att den smälter helt. Häll upp smeten i en bakpappersklädd avlång form. Låt stelna i kyl. Skär i lagom stora bitar.

 

 1. Eva skriver:

  Mums ser gott ut:)
  Vilken choklad använder du?
  Även om jag gillar mörk choklad så tycker jag att det kan bli lite stark chokladsmak
  Ibland när man bakar .
  Kram:)

 2. Sara skriver:

  Hej! Hur många grader skall fudgen vara när den har kokat klart? Tycker det är lättare att använda sig av en termometer istället för att göra kulprovet, de blir sällan bra hemma hos oss då =)

  1. Jag gör ju aldrig det så jag har inte tagit reda på det tyvärr. Skall se om jag kan fixa det tills nästa fudge :-)

 3. Mat-ro skriver:

  Åh jag älskar kombinationen choklad och jordnötter, som Snickers och Rocky road. Men nu är tyvärr min 6-åring jordnötsallergisk så nu är det slut med jordnötter hemma hos oss. (Jag tjuväter Snickers ibland på jobbet :) )

  //Sara

 4. Linn skriver:

  Hej! Gott!
  Vad använder du för jordnötssmör? Osötad? Crunchy?

 5. Lisa skriver:

  Hur förvarar du din fudge? :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..