Pepparkaks Marshmallows

Hej på er denna lördagsmorgon i december! Första dagen på barnens lov och det är så skönt att de nu skall få nästan tre veckors ledighet. I går firade vi in lovet med något som hela familjen önskade, nämligen kladdkaka men med en liten twist och det kommer naturligtvis i ett senare inlägg.

Ni har väl inte missat att vi har fått ännu några till bloggare hit till oss på FEMME? Annika Duckmark hittar ni HÄR och Rebecca som skriver mest om inredning hittar ni HÄR.

Jag har julbakat lite och dessa marshmallows med pepparkakssmak gillar jag mycket. Gott när det blir en smak på de söta godiset. Jag ville göra marshmallowsen plattare än de vanliga och använde mig av en långpanna istället för en mindre form som står i receptet.

20131220-082757.jpg
2,5 msk gelatinpulver

2,5 dl vatten

3,75 dl socker

2,5 dl ljus sirap

0,25 tsk salt

2 msk vaniljsocker

1 msk pepparkakskrydda

 

Blanda gelatinet med 1,25 dl av vattnet och låt det svälla och mjukna. Häll socker, sirap, salt och 1,25 dl vatten i en kastrull, låt det smälta ihop på svag värme, rör hela tiden. Låt blandningen koka till 120 gr. Häll den heta sockerlösningen försiktigt över gelatinet. Rör ihop detta och vispa ´sedan blandningen i ca 10 minuter med elvisp eller bakmaskin tills smeten är vit och riktigt kladdig. Tillsätt vaniljsockret, peppakakskrydda och ev färg och vispa tills det blandat sig. Klä en form på ca 20*30 med bakplåtspapper och olja in det med solrosolja. Bred ut smeten med hjälp med en slickepott. Den kan behöva oljas in för att få smeten att stanna i formen. Låt vila i ca 4 h i rumstemperatur. Helt okej att låta dem vila över natten inpackade och skära upp dagen efter. Skär dem i lagom stora bitar och rulla dem i florsocker.

  1. Amanda skriver:

    Åååh, vad goda dom lät. Kanske borde testa dessa till jul också :)

  2. Martina skriver:

    Supergoda! Var tvungen att testa direkt, och de var både roliga att göra och goda att äta. Lite knepiga att få isär, men jag klippte dem med en oljad sax, det gick fint. Tack för ännu ett bra recept!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..