Kladdkaka med Saffransfluff

Nu har jag testat ett litet juligare alternativ till kladdkakan, nämligen saffransfluff. Blev jättegott och den här kommer även att passa jättebra som en tårtfyllning. Jag hittade receptet i tidningen buffé och blev väldigt nyfiken. Gillar man saffran tycker jag absolut att detta är ett bra alternativ som tillbehör till olika typer av bakverk. Bara fantasin sätter gränserna!

 

Botten

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna ca 10 min.

 

Glasyr

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 dl sirap

100 g mörk blockchoklad

100 g smör

 

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. Det tar nog ca 3 h.

 

Saffransfluff

1 pkt saffran

2 dl grädde

1,5 dl creme fraiche

1 msk honung

 

Rör ihop creme fraiche och saffran. Vispa upp grädde. Rör ner grädden i creme fraichen och tillsätt honungen och rör till en jämn fluff. Det går bra att vispa med elvisp om den är för lös.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..