Mjuk kaka med smak av kola, jordnöt & banan

Godmorgon söndag! Har helgen varit bra så här långt? Jag har varit uppe tidigt och färdigställt en tårta som strax skall överlämnas. Den är rätt enkel men ändå inte. Jag visar så fort jag fått gått igenom bilderna!

Känner ni igen den här kakan? Den låg och svalnade när jag fotade mitt kök förra veckan. En sådär lagom söt saftig kaka. Dessa smaker har jag varit nyfiken på att testa i en mjuk kaka och de gifter sig fin fint. Ingen smak tog över utan det blev lagom av allt!

2 st ägg

1,5 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

50 g smält margarin

1 dl smält jordnötssmör

4 msk mjölk

1 mogen mosad banan

En halv burk karamelliserad mjölk

 

Vispa ägg och socker. Smält smör och jordnötssmör. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Blanda ner mjölken i det smälta smöret. Häll växelvis ner mjöl och mjölkblandningen i äggvispet. Rör ner den mosade bananen. Klicka i små klickar av den karameliserade mjölken/dulche de leche och rör runt några varv. Häll smeten i en smord form på ca 24 cm. Klicka ytterligare kola på smeten och dra några varv med en gaffel. Grädda i ca 35-40 min i 175 gr. Stickan skall vara torr.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..