Kladdig Citronkaka

Som lite omväxling till alla chokladiga kladdkakor kommer här en citrus variant. Det var min svägerska som för ett tag sedan frågade om jag hade recept på en citron kladdkaka eftersom hon smakat och tyckt det var så gott. Det hade jag ju inte men blev lite nyfiken och nu slog jag slag i saken och bakade en själv. Till kladdkakan serveras till fördel lättvispad grädde eller varför inte en vit chokladfluff.

3 ägg

4 dl socker

1 citron (skal & saft ca 0,75 dl)

3 dl mjöl

150 g smält smör

1 msk vaniljsocker

 

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och rör ner övriga ingredienser. Smöra en form på 24 cm och häll i smeten. Grädda i 200 gr i 20 minuter. Låt svalna och ställ kallt. Förvara i kyl.

 

  1. Måste provas i helgen :)

  2. Citronkladdkaka är verkligen sååå gott!! Det bakar vi ofta här hemma :)

    Kram Madame Edith

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..