Williams fotbollstårta

Hipp hipp hurra för William idag!!! William önskade sig en fotbollstårta till sitt 10 årskalas i söndags. Jag tänkte stort och med hjälp av rice krispie treats fick jag till en stor fotboll till den lilla tårtan. Den omtalade chokladbollstårtan gömmer sig här inuti och är dessutom en stadig grund för den ”tunga” dekorationen.

Jag valde att spackla och spritsa tårtan med färgad vit chokladsmörkräm.

Jag har först täckt rice krispie treats bollen i sockerpasta och sedan ”limmat” på fem- och sexkanterna.

Saftig chokladbotten, fylld med två olika smaker på chokladbollsdeg, spacklad med vit chokladsmörkräm och dekoration i rice krispie treats och sockerpasta.

 

 1. åsa skriver:

  Underbar tårta! Som jag trodde och önskade så ville min grabb ha en likadan tårta på hans 6års kalas.. Hur har du format bollen? Och en anna fråga när kag har experten så nära.. Hur förvara du sockerpastan när du inte använder den?

 2. Emelie skriver:

  Vilken superfin tårta! Hur smakade den? Det blev inte för mastigt med chokladbollsfyllningen? Funderar på en liknande till nalkande barnkalas :)

 3. Erika skriver:

  Vilken fantastiskt fin tårta, du är otroligt duktig och inspirerande! Skulle vilja prova denna smakkombination själv, vad tror du om att byta ut/lägga till ett lager kokosmousse till denna tårta? Den moussen är så god så vill gärna ha med den i min nästa tårta om du tror att det skulle passa?

 4. Sofia skriver:

  Precis när man tror att man blivit som mest imponerad av dina konstverk – så gör du det igen!!!! Du är så himla duktig!!!

 5. anette skriver:

  Så cool!!!!!! Den hade ju min gosse börjat sparka på direkt. Ser ut som en riktig fotboll ju. Du e så grym!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..