Banankaka med tryffeltäcke

Banankaka blir jag ofta sugen på när bananerna börjar bli övermogna. Känns så mycket bättre att baka med dem än att slänga dem ;-) Denna gången gjorde jag en härlig chokladglasyr som ett täcke och serverade kakan med grädde. Riktigt gott!

2 st ägg

1,5 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

100 g smält margarin

4 msk mjölk

2 mogna mosade bananer

 

Vispa ägg och socker. Smält margarinet. Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker. Blanda ner mjölken i det smälta smöret. Häll växelvis ner mjöl och mjölkblandningen i äggvispet. Rör till sist ner de mosade bananerna. Grädda i en form på ca 20 cm, smord och bröad eller kokos, i ca 40 min i 175 gr. Stickan skall vara torr. Låt svalna.

 

125 g hackad mjölkchoklad

125 g hackad mörk choklad

1 dl vispgrädde

 

Koka upp grädden. Rör ner choklad i bitar tills allt smält och du fått en jämn glasyr. Bred över kakan.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..