Oreo kaka i mugg på 5 minuter

Jag vet att många av er diggar snabba och enkla recept så här kommer ett väldigt bra tips på det. Mycket enklare kan det inte bli och dessutom väldigt gott. Det här är ju ungefär samma som en kladdkaka i mugg men blir väl mer som en saftig muffins i konsistensen.

50 g vit choklad

4 msk mjölk

4 msk mjöl

1 krm bakpulver

2 oreo kakor

 

Värm mjölk och vit choklad i micron (ca 35 sek på högsta effekt) så att det hettas upp och smälter när du rör runt i skålen. Hacka oreokakorna fint. Blanda mjöl, bakpulver och oreokakor. Rör ner chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i en mugg och grädda den i micron i 1 min på full effekt. Låt svalna. Spritsa gärna lite grädde på toppen och dekorera med en Oreo kaka eller lite kaksmulor för en dekorativare servering.

 1. Men jösses så sugen jag blir på att testa det här receptet!
  Jag som aldrig varit någon chokladälskare har verkligen fallit för Oreokexen. Gjorde Oreofudge til jul – yummie!
  Och så smidigt med EN kaka i portionsstorlek när suget sätter in! :)

 2. Diana skriver:

  Hejsan Älskar verkligen din blogg. Jag undrar vad dina barn heter och om dem har andra namn, jag har själv ett barn och har lite svårt att välja ut ett andra namn.

  Ha det gott

  Med vänlig hälsning,

  1. Hej! Vad roligt att du gillar min blogg! Mina tjejer har inga andranamn utan heter ”bara” Allie och Cilla. Min kille William heter Boas i andranamn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..