Kladdkaka med toscatäcke

Jag blev inspirerad till att göra denna kakan eftersom jag inte blev nöjd med DENNA varianten. Här blev kladdkakan mörkare och balanserade den söta toscan bättre. Täcket blev dessutom knäckigt och segt. En perfekt kaka i mina ögon :-) Prova vetja!

150 g smör

3 dl socker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl mjöl

 

Smält smöret. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten.

 

200 g hackad sötmandel

100 g smör

1 dl socker

2 msk mjöl

2 msk mjölk

 

Blanda alla ingredienser utan den hackade mandeln i en kastrull. Rör hela tiden tills det börjar koka, låt sjuda någon minut, rör även här. Rör ner mandeln så att allt bandar sig. Klicka ut små teskedar över hela chokladsmeten. Lite åt gången så att till slut täcker hela smeten. Det går ej att breda toscasmeten. Klickar man för stora klickar finns chansen att de sjunker ner i kakan. Grädda i 175 gr i 30 min. Ställ kakan i kylen efter att den svalnat lite i minst 3 h innan servering.

LOADING..