Bästa chokladmuffins receptet

Heeej! Jag & Allie bakade häromdagen. Det blev Allies favoritmuffins! Måste återigen blogga om detta grymt bra recept på chokladmuffins om det mot förmodan skulle vara någon som missat det. De blir så saftiga, får en underbar konsistens och perfekt chokladsmak. Jag tror inte att det kan finnas något bättre recept :-) Prova om du inte gjort det innan!

1 dl kakao

2 dl socker

2 dl mjölk

150 g mjukt smör

2 ägg

3 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

 

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll/klicka i smeten i 12 st muffinsformar till max 3/4 av formen. Grädda i 175 gr i ca 18 min.

 1. De här är verkligen världens bästa muffinsrecept! Perfekt konsistens, aldrig torra. Det enda muffinsrecept vi använder numer, tack :)

 2. Tack för alla fina och smarriga recept och bilder du delar med dig av!
  I inlägget från påskaftonsmiddagen skrev du om en jättegod romsås, skulle vara roligt att få ta del av det receptet om du fått det!
  Tack på förhand!

 3. Heej!
  Kanongött recept. Gjorde Cakepops i min nya maskin på detta receptet, la bara i lite extra bakpulver, och det blev supergott! Måste få säga att din blogg har allt man behöver när det är dax att baka. Jag har slutat googla helt och hållet efter olika recept, går alltid in på din blogg och letar istället, för där finns allt!
  Keep up the good work, du är grym :)
  Kram

 4. Hallå där! Är ingen bakare, men detta ska jag absolut testa! När du säger ”mjukt smör”, menar du flytande smör då?

  Tack på förhand!

 5. Ser ju supergoda ut! Måste provas..
  Är det varmluft du kör eller ”vanlig” över och undervärme?

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..