Rabarber Minipajer

Nuuu skall ni få ett hett rabarbertips. Dessa minipajerna tycker jag blev jättekäcka och goda i små folieformar. Jag hittade receptet i en trädgårdstidning och blev genast nyfiken på det. En lagom munsbit och perfekt till dessertbordet eller sommarfikat.

Servera de små smulpajerna med vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med frön ifrån en vaniljstång och lite socker.

20140531-221233-79953378.jpg

100 g rumsvarmt smör

1 dl socker

3 dl mjöl

50 g mandelmassa

1 tsk vaniljsocker

 

5 dl rabarber i bitar

0,5 tsk kardemumma

2 tsk socker

 

Börja med degen. Nyp ihop smör, socker och mjöl till en deg. Riv mandelmassa och tryck in det i degen. Ställ degen i kylen i 15 min. Skölj och skala rabarberns och skär dem i bitar. Blande dem med kardemumma och socker. Placera 16 folieformar (den stora modellen) på en plåt. Smula lite deg i botten i varje form. Fördela rabarber lika i varje form. Toppa med att smula på deg i alla formar. Grädda i 200 gr i 20-25 min. Servera med vaniljsås

20140531-221249-79969424.jpg

  1. Hej! Har letat på maxi, Hemköp å Willys hittat inte aluminium formar ”lite större”. Skall göra dessa imorgon så får bli i dom ”vanliga” aluminium formarna. Vart har du hittat dina?? Tack för super goda recept. Hälsning Helena

  2. Kan man frysa ner dem?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..