Tigerkaka i långpanna

Det efterfrågas långpannekakor här på bloggen. Många tycker att det är käckt att få mycket kaka på en och samma gång när man bakar. Jag brukar själv föredra att baka i långpanna om jag skall baka många kakvinster, till skolfikat eller om det helt enkelt inte räcker till med en vanlig kaka.

En luftig och saftig kaka med smak av apelsin och choklad. Apelsinsmaken är inte framträdande utan man får en hint om den. Vill man däremot att det skall smaka mer apelsin går det bra att tillsätta rivet skal av en apelsin.

 

 

4 ägg

4 dl socker

6 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

1,5 tsk bikarbonat

1 msk vaniljsocker

 

Apelsinsmak

100 g smör

1 dl apelsinmarmelad

1 dl mjölk

 

Chokladsmak

100 g smör

1 dl kakao

2 dl mjölk

 

Börja med att ta fram två små kastruller och rör ihop smakerna. Börja med apelsinsmaken. Smält smör och rör i apelsinmarmelad och mjölk och hetta upp men låt ej koka. Låt svalna. Smält smöret till chokladsmaken och rör ner kakao och mjölk och hetta upp men det får inte koka. Låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och vänd ner det i äggvispet så att det precis blandar sig (det blir tjockt). Dela smeten i två lika stora delar i var sin skål. Rör ner apelsinsmaken i den ena och chokladsmaken i den andra så att det precis blandar sig till en jämn smet. Smöra en avlång form på ca 25*30 cm och häll i chokladsmeten. Häll sedan på apelsinsmeten och rör några varv med en sked. Grädda i 175 gr i ca 55 min. Stickan skall vara torr.

Baka & Njut!

  1. Hej
    Det hade varit en fin söndagsfika på båtmansstationen.

  2. Erika skriver:

    Denna kaka bakar jag till kidsen i eftermiddag :))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..