Kanelbullar med toscatäcke

Freeedag! Lite fredagskänsla är allt tillbaka även om det blev en mjukstart med två arbetsdagar denna vecka. Hur mår ni?? Lite drygt en vecka till skolstart och det kanske skulle vara dags att börja vända tillbaka dygnet för barnen.. Kan vara en bra idé :-)

Nu tror jag att jag dör lite, varför har jag aldrig bakat dessa bullar förut?! Det sega toscatäcket passar ju hur bra som helst till kanelbullen. Gaaahhh, så gott! Jag fick ut ca 30 bullar och gjorde runt hälften med toscasmet då alla inte är lika förtjusta i knäcktäcke som jag!

 

50 g jäst

150 g smör

5 dl mjölk

1,5 dl socker

1 tsk salt

2 tsk malen kardemumma

ca 14 dl vetemjöl special

 

Fyllning

150 g smör

2 msk kanel

1 dl socker

 

Topping

100 g smör

1,25 dl socker

2 tsk mjöl

3 msk grädde

150 g mandelspån

 

Dela sönder jästen i en stor bunke, häll över socker och låt det smälta ihop. Smält smöret och blanda i mjölken. Vätskan skall vara fingervarm när den blandas med jästen. Häll i salt och kardemumma. Rör i mjöl lite i taget tills det blir till en deg som släpper i kanterna.  Spara lite mjöl till utbaket. Låt jäsa i 45 min under bakduk. Knåda ihop degen på bakbord. Dela i två delar och kavla ut till en rektangel. Rör ihop smör, kanel och socker och bred fyllningen över degen. Rulla ihop degen ifrån den ena långsidan till den andra. Skär ca 1,5 bitar och placera i bullformar.

Låt jäsa ca 40 min under bakduk. Gör under tiden toscasmeten. Koka upp smör, socker, mjöl och grädde under omrörning och låt småputtra någon minut under omrörning. Rör ner mandelspån. Fördela smeten över hälften av bullarna (vill du göra hela satsen till toscabullar så dubbla receptet till toscasmeten) Grädda i 250 gr i ca 8-9 min. Bullarna skall bli gyllenbruna.

 

  1. Å herregud!! Funderar allvarligt på om jag behöver avvänjning från din blogg. Följer den slaviskt och nu har jag en hel hög med kakor/bullar jag måste testa.
    Tack för alla goda recept du delar med dig av! Du gör mig till en bakdrottning i vänkretsen

  2. Hej! Måste bara säga att jag älskar din blogg och har följt dig länge och bakat många av dina saker men för 8 månader sen fick jag reda på att jag inte tål gluten!. Hade varit jätte glad om du kan lägga ut lite glutenfria recept som även jag kan baka!!!;) Sara

  3. Synd att jag precis bakat bullar
    Men nästa gång blir det dessa bullar som ser så goda ut med sitt Toscatäcke.
    Med vänlig hälsning,Lotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..