Kladdkaka utan mjöl eller socker

Jag har fått önskemål om att blogga om recept utan mjöl och det skall jag tänka på framöver. Det finns många recept i arkivet och här kommer ett av dem.  Jisses, den här kakan är en riktigt chokladig sak. Jag är alltid nyfiken på nya recept på chokladkakor. Kakan känns väldigt ”lätt” och smälter i munnen men är mäktig och smakar massor av mörk choklad. Känns lite tryfflig, en len och ”blöt” kaka.

Jag skulle tippa på att den räcker till 20 pers för man orkar verkligen bara en liten bit. Denna kakan föll mina smaklökar i smaken, den mättar verkligen chokladbegäret!!

200 g smör

450 g mörk choklad

6 ägg

2 msk kaffe

 

Smält smör och choklad över vattenbad. Vispa upp äggen över vattenbad, låt det sjuda under vispning.Ta bort skålen ifrån värmen efter några minuter och fortsätt vispa i ytterligare några minuter så äggsmeten svalnar lite. Rör ner kaffe i chokladblandningen. Rör nu försiktigt ner all choklad i äggsmeten så att allt blandar sig. Smöra en form på 24 cm och häll i smeten. Grädda i vattenbad i 200 gr i 15 min i nedre delen av ugnen. Låt svalna på galler och låt sedan stå i kyl i ett dygn. Serveras kall!

 

Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass!

LOADING..