Saftig Chokladsockerkaka

Godmorgon! Har du börjat jobba nu? Segt va? Men man kommer fort in i det. Det värsta är väl att det liksom är över och att det hux flux blir höst. Jag var iväg en sväng till Kungsmässan efter jobbet igår och inhandlade bland annat en täckjacka till William, så supertrist men det är gott att vara förberedd. Var på väg att köpa en mössa också till Allie men jag hejdade mig, haha..

Eftersom det är lite svårt att hitta här på bloggen för tillfället så tänker jag att jag lägger ut några recept igen. För er som är nya läsare blir det ju nytt och för er gamla får det bli inspiration till ert nästa bak :-)

Den här mjuka chokladkakan blev verkligen saftig och god i konsistensen. Precis som den skall vara tycker jag. Det bästa är att man rör ihop allt i kastrullen, härligt när man bara kan slänga ihop en god kaka.

125 g smör

100 g mörk choklad

2,25 dl socker

1,25 dl mjölk

2,5 dl mjöl

1 tsk kakao

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

2 ägg

 

Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan. Smält ner chokladen och rör sedan ner sockret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör ner mjölken i smörblandningen och sedan även mjölblandningen. Rör till sist ner ett ägg i taget. Smöra och bröa en sockerkaksform. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150 gr i ca 50 min. Stickan skall vara torr.

  1. Är sugen på en av dina chokladbottnar men receptet är för en liten form. Dock länkar du till receptet för vanlig form men den är till Femme, och jag kan inte hitta den när jag letar runt i den kategorin. Kan du hjälpa mig? Tack! Hoppas du har en bra dag.

    1. Nja, kika i kategorin recept på tårtbotten. Där finns en saftig tårtbotten

  2. Den kakan har jag bakat flera gånger efter att läst receptet här på din blogg. Den är supergod, rekommenderas. Tack för allt gott du lägger ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..