Sommarkaka & @fikastunder

God kväll vänner! Hoppas ni har en mysig lillördag. Vi sitter och äter skarvar på en sommarkaka jag bakade i eftermiddags.  Den är ju så god den kakan.  Jag har bakat den otaliga gånger. En favorit helt klart. Tänkte bjuda kollegorna på hembakt så denna följer med till jobbet imorgon!

1 ägg

4 dl socker

100 g smör

3 dl mjölk

8 dl mjöl

4 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

.

250 g smör

2,5 dl socker

1 msk kanel

4 dl havregryn

.

Vispa ägg och socker. Smält smör och rör ner mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Varva mjölblandning och smörblandning i äggvispet. Smöra en långpanna på 30*40 cm och häll i smeten. Smält smör och rör ner socker, kanel och havregryn. Fördela blandningen över kakan. Grädda i 175 gr i ca 30 min. Stickan skall vara torr.

 .

Du vet väl om att Bakverk och Fikastunder även finns på instagram? @fikastunder heter jag där och uppdaterar med fler bilder än på bloggen.

IMG_1597.PNG

God kväll!

 1. Jennie skriver:

  Tack, då ska jag baka denna till dotterns kalas nästa helg!

 2. Jennie skriver:

  Har du provat att frysa denna kakan? Blev det nån skillnad på smak/konsistens då? Tack för en bra blogg, har testat massor av dina recept. :)

 3. Eva skriver:

  Är det den kakan som även kallas Villevalla kaka?

 4. Bakade denna kakan igår och den var så god
  Tack för receptet.mvh lotta

 5. Maria skriver:

  Jag har fått samma recept av min granne, hon kallade kakan för ”Lassaretsbakelse”. Sommarkaka låter onekligen lite trevligare : )
  Tack för en fin blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..