Krispig kladdkaka

Freeeedaaaag, wiiiieee! Denna helgen blir nog en riktig bakarhelg tror jag. Jag skall baka fyra kakvinster och en långpannekaka till servering och alltsammans skall skänkas till Fest i Väst som håller till i Fiskebäcks hamn nästa lördag. Känns gott att förbereda inför det och inte står där i sista stund.

Nu kommer här ett nytt recept på en riktigt god kladdkaka som är fylld med krispiga Kinapuffar. Vilken succé! Det var verkligen en lyckad kombo och tillsammans med lättvispad grädde en oemotståndlig dessert. Efter att maken tagit sin tredje bit kunde jag inte låta bli att fnissa, det är roligt när det uppskattas extra mycket när man bakat eller lagat något, eller hur?

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 påse Kinapuffar (185 g)

 

Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig. Blanda runt kinapuffarna tills det blandat sig bra. Smöra en löstagbar form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna en stund och låt sedan kakan sätta sig i kylen i ca 3 h.

LOADING..