Hallonkaka med crumble

 Godkväll i stugorna! Vilken sommardag det blev idag, borde nästan gått ut och badat men efter förmiddagens ståhej så har vi spenderat eftermiddagen med att leta 8 årspresent vilket inte var det lättaste.

Jag nämnde ju att jag även skulle baka kakor till serveringen i förmiddags och eftersom det önskades någonting med bär så gjorde jag en hallonkaka utav samma recept som med blåbärskakan.

Vilken kaka tror ni att jag fikade på? Jo, jag var ju tvungen att köpa min egen kaka för att se om den höll måttet ;-) Den var lika god denna :-)

25 bitar önskades så jag bakade två.

Kaka

100 g smör

1,5 dl socker

0,5 tsk citronarom eller skalet av en citron

2 ägg

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver

0,5 dl mjölk

4 dl frysta hallon

 

Smuldeg

50 g mjukt smör

0,75 dl socker

1,25 dl mjöl

0,5 dl havregryn

1 tsk kanel

 

Börja att röra ihop smuldegen. Nyp ihop alla ingredienser till en deg. Ställ åt sidan.

Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner citronarom och ett ägg i taget. Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Rör ner mjölblandningen varvat med mjölk till en jämn smet. Tag fram hallonen ur frysen och tryck in dem i smeten.  Smöra en form på 24 cm och platta till den tjocka smeten där i. Smula över smuldegen. Grädda i 175 gr i ca 45 min. Stickan skall vara torr.

  1. Helena skriver:

    Ska man smälta smöret när man gör kaksmeten?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..