Chokladcupcakes med mjölkchokladfrosting

Dessa cupcakes fick Allie bestämma helt över. Hon har bakat sina favvo muffins i utvalda muffinsformar, spritsat sin favoritfrosting på muffinsen, pysslat ihop fina ”åttor” i socker som hon dekorerar sina cuppisar med. Hon tycker det är jätteroligt och jag förstår att hon ser upp till sin mor när hon säger att hon önskar att hon var lika duktig som jag på att baka. Sötnos.

De söta formarna kommer ifrån Lagerhaus.

Saftiga chokladmuffins

1 dl kakao

2 dl socker

2 dl mjölk

150 g mjukt smör

2 ägg

3 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

 

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret (1 dl) och låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i ca 30 st muffinsformar till max 3/4 av formen. Grädda i 175 gr i ca 13 min.

Mjölkchoklad frosting

100 g mjölkchoklad

100 g philadelphia ost

25 g smör

25 g florsocker

.

Smält chokladen. Vispa ihop färskost, smör och florsocker. Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig frosting.

Tårtfatet är av märket Rice. Syns det att favoritfärgen är blå? Och att favoritsmaken är choklad? :-)

  1. Sara skriver:

    Tack för enkelt recept. Det är första gången jag lyckas med ”muffins” gjorde de lite större och de blev perfekta!

  2. lis skriver:

    Jag köpte muffinsformar på Lagerhaus men förstod först i efterhand att det var de SMÅ blå formarna med blombladsformation som jag skulle inhandlat och inte de normalstora formarna. Pga detta missförstånd blev det totalt sett 15 muffins istället för 30. Detta kunde ha förtydligats i receptet.

  3. lis skriver:

    Jag missade ditt svar trots att jag tittade efter! För mig, som inte är ett bakproffs, är det alltid ett plus med övertydliga recept där särskilt ingredienserna får beskrivas ”för dummies”. Ett proffs vet vad ”mjölkchoklad” innebär, inte en amatör. Idag bjuder vi på dessa cupcakes, om än med en vuxen, lite bitter smak. Tack för dina svar.

  4. lis skriver:

    Undrade över vilken ”mjölkchoklad” du åsyftade i receptet men fick inget svar. Använde mörk blockchoklad och tyvärr blev det äckligt. fasen! Bittra muffins till barnkalaset känns sådär.

    1. Jag svarade igår att du skulle ta någon ljus :-( så tråkigt att det misslyckades.

  5. lis skriver:

    Kan du precisera ”mjölkchoklad” – går det bra med blockchoklad eller vilken choklad åsyftas, Marabou? Tacksam för svar då jag ska baka dessa imorrn till kalas.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..