Chokladfudgepaj

HAPPY LÖRDAG! Idag väntas det fikagäster och lite senare ett övernattningskalas. Mycket att baka till :-)

Nuuu så! Ibland kan det straffa sig att förhandsvisa bakverk på instagram (@fikastunder) då ni knappt kan vänta på receptet ;-) Jättekul ändå för mig att ni är så nyfikna på det jag bakar. Den här måste ni testa om ni gillar choklad och min kladdkaka med fudgeglasyr.

Denna bjöd jag förskolefröknarna på i veckan och utifrån vad jag fick höra så tyckte de mycket om den och började leta på bloggen efter receptet redan då ;-)

En chokladpaj med kolatryffel blev det denna gången!

Pajdeg

150 g smör

1 dl socker

2,5 dl mjöl

0,5 dl kakao

1 krm salt

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser utan smöret. Häll det smälta smöret över mjölblandningen och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en form på ca 26 cm. Grädda i 200 gr i 10 minuter.

Fudgeglasyr

2 dl grädde

1 dl socker

1 dl ljus sirap

150 g mörk choklad

100 g smör

100 g mjölkchoklad

Koka upp grädde, socker, sirap och mörk choklad och låt småkoka i 15 minuter. Rör ner smöret och till sist mjölkchokladen så att den smälter helt och det blir en jämn glasyr. Häll glasyren över pajskalet och låt ”stelna” i kyl minst 5 h. Serveras kylskåpskall, gärna med en klick grädde!

Jag tycker det blir en sådan dekorativ kant med dessa formar.

Baka & Njuuut!

  1. Jenny skriver:

    Jag bakade den här förra helgen och den var helt sanslöst god! Efter en hel vecka i kylen var den fortfarande lika god kan jag säga för er som undrar. Ny favorit för hela familjen! Tack!

  2. Anna skriver:

    Hej, kan man göra den nån dag tidigare och ha den i kylen? Tack.

  3. Ella skriver:

    Hej! Jag bakade den här igår och det blev supergott! Tror du att det går att frysa in biten som blev kvar? Tack för en jättebra blogg!

  4. Sandra skriver:

    Hejsan, tänkte prova detta receptet till ett kalas. Jag undrar hur många person ca som ett recept räcker till för? Tacksam för svar. Med vänlig hälsning, Sandra

  5. Malin skriver:

    Vad har du för sorts form för att smidigt få ut pajbotten med den fina kanten?

    1. Det är en lös platta i mitten av formen så man trycker upp hela pajen samtidigt med den

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..