Plommonkaka

Hittade ett litet recept i en folder på ICA som jag blev lite nyfiken på. En kokoskaka med bär och jag valde att använda mig av nyskördade plommon och frysta hallon. Kakan blev lite seg men samtidigt en fräsch bärkaka. Till kakan serverades en limegrädde som jag missade att fota såg jag nu när jag gick igenom bilderna. Väldigt god kombo detta.

150 g smör

3 ägg

1 krm salt

3 dl kokos

2 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 dl plommon i bitar

1 dl hallon

.

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt och smör. Blanda kokos, mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Smöra och bröa en form på 24 cm. Häll i smeten och strö över plommon och hallon. Grädda i 175 gr i 35 minuter.

.

3 dl grädde

1/2 dl florsocker

rivet skal och saft av 1 lime

.

Vispa grädde och florsocker lätt och vänd ner lime.

  1. ulla skriver:

    Hur mycket socker ska det vara i smeten???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..