S´mores Paj

Hellllooo! Meeera choklad åt folket :-)

Här blev en spännande variant på godiset Smore´s, ni vet när man grillar en marshamallows och lägger den och en chokladbit emellan två mariekex. Barnen älskar den här lite lösare kladdkakan, jag hade nog föredragit om den gräddats 3-4 minuter mer. Sluuurp!

150 g digestive kex

50 g smör

.

Smält smöret. Mixa digestive kex till smulor och rör ner smöret. Blanda till en jämn massa och tryck ut i en form med löstagbar kant på 18 cm.

.

100 g smör

2 ägg

2,5 dl socker

1 dl mjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

.

Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. Rör ner mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i äggvispet. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten över digestivebottnen. Grädda i 175 gr i 20 min (vill du ha den mindre lös än min så grädda den i 25 min). Tag ut kakan och strö över marshmallows.

.

100 g mini marshmallows

.

Strö marshmallows över kakan och grädda ytterligare i 5-10 min till marshmallowsen fått lite färg. Ta ut kakan och låt stå i kyl i ca 4 h innan servering.

  1. Lisa skriver:

    *dregel*

    Nu vet jag vad jag ska göra i helgen! =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..