Saftig äppelkaka

Gaaaahh, vilken god äppelkaka detta blev. Luftig men saftig på samma gång. Gillar att äpplena är rivna, det ger en helt annan smakupplevelse.  Jag hittade receptet hos Cat´s mat och bak och följde det nästan till punkt och pricka. Valde att inte låta äpplena ta över kakan utan bara som en smaksättning. Jag tror att det hade varit jättegott med en god vaniljsås till ;-)

150 g smör

3 ägg

1 dl socker

1 dl kokossocker

2 dl mjöl

1 dl mandelmjöl

1,5 tsk bakpulver

2 små äpple (eller ett stort)

kanel och rörsocker till dekorering

.

Smält smöret. Skala och riv äpplen. Vispa ägg, socker och kokossocker poröst. Blanda mjöl, mandelmjöl och bakpulver i en skål. Varva smör och mjölblandning ner i äggvispet. Vänd ner hälften av det rivna äpplet. Smöra en form och häll i smeten i formen. Fördela resten av det rivna äpplet på smeten. Strö över kanel och strörörsocker. Grädda i 175 gr i ca 40 min. Låt svalna och njut av kakan nygräddad och ljummen, muuums!

 1. malin skriver:

  Hej!
  Bara älskar din blogg!!
  Tycker att du är väldigt generös med bilder och recept vilket uppskattas enormt av oss läsare!!
  Vet ju även att du är en klippa på att göra tårtdekorationer! !
  Jag ska göra en frost tårta till min dotter och hon vill så klart ha Elsa på du har inte gjort någon sådan el har nå bra tips el idé som du kan dela med dig av? :)

  Tack för en super blogg! !

  1. Tack, vad gullig du är! Jag har inte gjort Elsa men kika på min senaste steg för steg på en prinsessa så kan du utgå ifrån den och ändra färger och andra detaljer.

 2. Sofie skriver:

  Åh nej ….skulle precis kavla upp ärmarna och sätta igång med denna smarrigheten som det låter =) men vad är kokossocker?? Har jag inte sett..men antar att det finns i större mataffärer.. blir en tripp till affären i stället då ;)

 3. Emma skriver:

  God morgon! Jag har en fråga om din tårtdelare, vart du köpt den? Jag har kikat runt lite men tänkte att du borde ju vara expert på vilken som är bra. Jag såg att Ikea hade men vet inte om man får vad man betalar för… Tack för all inspiration du ger :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..