Magisk kladdkaka

Hej på er! Idag är fritids stängt och jag & Allie har precis kommit hem ifrån en sväng på stan. Hon har äntligen fått tag i en klocka och lite pyssel på Panduro. Vi var även på Yoghurt Bar och så fick vi köpt lite presenter till kommande uppvaktningar..

En mjuk kladdig chokladkaka skulle jag kanske kalla denna kaka då den var så len i konsistensen. Jag är ju en riktig sucker för mörka mastiga chokladkakor och förstår att inte alla är det så därför har man en liten valmöjlighet i receptet. Välj mörk choklad för en mörkare kaka och en ljus choklad för en ljusare kaka. En klick lättvispad grädde är ett måste till denna kaka, sluuurp!

 

100 g mjukt smör

1 burk kondenserad mjölk (ej kokad)

2 ägg

2 dl mjöl

5 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g mörk choklad (eller mjölkchoklad för en ljusare kaka)

 

Vispa ihop mjukt smör och kondenserad mjölk. Vispa ner 1 ägg i taget. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Smält chokladen och rör ner den i smeten. Häll smeten i en smord form på 24 cm. Grädda i 175 gr i 20 min. Låt svalna och den är färdig att servera.

 1. Hej! Ska nu testa detta recept och bjuda på i em. Vad smörjer du formen med? Bara smör och inget ströbröd? Ha en go söndag! Mvh Johanna

 2. Linda skriver:

  Hej,
  Är det sötad kondenserad mjölk man skall ha?

 3. Elin skriver:

  Hej! Gjorde denna kaka till gäster ikv men den blev torr och tråkig och jag förstår inte alls vad som kan ha gått fel! Kan det skilja på kondenserad mjölk? Jag tok okokt….

  1. Vad tråkigt att det misslyckades. Låter som om den gräddades för länge eller för varmt.

 4. Åsa skriver:

  Kul att du skriver alt med ljus choklad (är tyvärr en som inte är så förtjust i choklad…). Har en fråga till dig, vilka muffinsformar (papper) använder du? Har just bakat dina bästa muffins men med vaniljsmak (ska fylla med körsbärssylt och dekorera med glasyr som hjärnor till Halloween…) men formarna jag hade blev helt flottiga så jag fick ta av dem, mutter… Har inte hittat några favoriter, tips?? Tack för trevlig blogg och hoppas du mår bra nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..